Mureaa ulkofilettä, tummassa oluessa haudutettuja metsäsieniä ja pesto-ohratto

Tumma lager on erinomainen ruuanlaitto-olut, antaen ruuan makuun hennon paahteisia ja mämmimäisiä aromeja. Yleensä tummassa lagerissa ei ole vahvaa humalointia, joten sitä voi huoletta lurautella ruokaan ilman pelkoa että se peittää ruuan muut aromit. Parhaiten tumma lager sopii sieni- ja juuresruokien ja punaisen lihan valmistukseen. Kokeile tummaa lageria ulkofileen ja pesto-ohraton kanssa metsäsienien liemeksi.

Mureaa ulkofilettä, tummassa oluessa haudutettuja metsäsieniä ja pesto-ohratto

  • Noin 500 g hyvää ulkofilettä
  • 4 dl metsäsieniä
  • —½ dl tumma lager-olutta
  • Suolaa ja mustapippuria

Pesto-ohratto:

  • 4 dl ohrahelmiä
  • noin 1 l vettä
  • 2-3 rkl pestoa
  • 1 tl suolaa
  • Maun mukaan mustapippuria,
  • Kourallinen rucolaa
  • Gryére-juustoa raastettuna

Kiehuta vesi ja lisä ohrahelmet. Lisää suolaa ja anna hautua kannen alla noin 15 minuuttia.—  Ota pois liedeltä, katso että neste on imeytynyt ohrahelmiin, sekoita joukkoon pesto ja anna maun syventyä hetki. Mausta suolalla ja pippurilla, jos tarpeen.

Leikkaa ulkofileestä 4 pihviä ja paista ne haluamaasi kypsyyteen kuumalla pannulla, pienessä määrässä öljyä. Kääri folioon hetkeksi. Lisää sienet pannulle ja anna veden hautua niistä. Lisää olut, suolaa ja mustapippuria ja anna paistua kypsäksi. Leikkaa lihasta isoja suikaleita.—  Pese rucola ja kuivaa se.

Annostele lautasille ohrattoa, lihaa ja päälle sieniä. Koristele rucolalla ja juustoraasteella. Nauti—  tumman lager-oluen kera.

—