Oluella silattu viinirypälepähkinähilloke ja lämmin briepatonki

Olutta voi hyvin käyttää maustamaan erilaisia hillokkeita, joita voi sitten tarjota vaikka juustojen tai englantilaisten teeleipien kera. Tässä mehukkaiden viinirypäleiden, hienostuneen belgityylisen blond ale -oluen ja pähkinöiden liitto täydentyy hillokkeessa, joka on parhaimmillaan joko perinteisesti juustotarjottimella tai modernisti patongin täytteenä.

Oluella silattu viinirypälepähkinähilloke

  • 1 terttu vihreitä viinirypäleitä (noin 20-30 viinirypälettä)
  • 1 dl belgityylistä blond ale -olutta
  • 1 d ruokosokeria
  • 1 vaniljatanko
  • 1/2 dl pähkinämurskaa

Laita kattilaan olut, sokeri, pähkinät ja vaniljatanko. Keitä kovalla lämmöllä kunnes kiehahtaa. Lisää rypäleet ja keitä hiljaisella lämmöllä noin 5-7 minuuttia, niin että rypäleet muuttuvat pehmeäksi. Ota vaniljatanko pois ja anna jäähtyä.

Tarjoa kovien juustojen tai briellä täytetyn patongin kera. Juomaksi belgityylinen blond ale -olut, vaalea vehnäolut tai golden ale.

Jos tarjoat hillokkeen patongin täytteenä, voit käyttää lisukkeina myös briejuustoa ja rosépippuria.

Kuva: Anikó Lehtinen