Olvi Juomaposti syksy 2025
Juomaposti Arctic IPA 2025

Oluella silattu viinirypälepähkinähilloke ja lämmin briepatonki

Olutta voi hyvin käyttää maustamaan erilaisia hillokkeita, joita voi sitten tarjota vaikka juustojen tai englantilaisten teeleipien kera. Tässä mehukkaiden viinirypäleiden, hienostuneen belgityylisen blond ale -oluen ja pähkinöiden liitto täydentyy hillokkeessa, joka on parhaimmillaan joko perinteisesti juustotarjottimella tai modernisti patongin täytteenä.

Oluella silattu viinirypälepähkinähilloke

  • 1 terttu vihreitä viinirypäleitä (noin 20-30 viinirypälettä)
  • 1 dl belgityylistä blond ale -olutta
  • 1 d ruokosokeria
  • 1 vaniljatanko
  • 1/2 dl pähkinämurskaa

Laita kattilaan olut, sokeri, pähkinät ja vaniljatanko. Keitä kovalla lämmöllä kunnes kiehahtaa. Lisää rypäleet ja keitä hiljaisella lämmöllä noin 5-7 minuuttia, niin että rypäleet muuttuvat pehmeäksi. Ota vaniljatanko pois ja anna jäähtyä.

Tarjoa kovien juustojen tai briellä täytetyn patongin kera. Juomaksi belgityylinen blond ale -olut, vaalea vehnäolut tai golden ale.

Jos tarjoat hillokkeen patongin täytteenä, voit käyttää lisukkeina myös briejuustoa ja rosépippuria.

Kuva: Anikó Lehtinen