Oluella silattu viinirypälepähkinähilloke ja lämmin briepatonki
Olutta voi hyvin käyttää maustamaan erilaisia hillokkeita, joita voi sitten tarjota vaikka juustojen tai englantilaisten teeleipien kera. Tässä mehukkaiden viinirypäleiden, hienostuneen belgityylisen blond ale -oluen ja pähkinöiden liitto täydentyy hillokkeessa, joka on parhaimmillaan joko perinteisesti juustotarjottimella tai modernisti patongin täytteenä.
Oluella silattu viinirypälepähkinähilloke
- 1 terttu vihreitä viinirypäleitä (noin 20-30 viinirypälettä)
- 1 dl belgityylistä blond ale -olutta
- 1 d ruokosokeria
- 1 vaniljatanko
- 1/2 dl pähkinämurskaa
Laita kattilaan olut, sokeri, pähkinät ja vaniljatanko. Keitä kovalla lämmöllä kunnes kiehahtaa. Lisää rypäleet ja keitä hiljaisella lämmöllä noin 5-7 minuuttia, niin että rypäleet muuttuvat pehmeäksi. Ota vaniljatanko pois ja anna jäähtyä.
Tarjoa kovien juustojen tai briellä täytetyn patongin kera. Juomaksi belgityylinen blond ale -olut, vaalea vehnäolut tai golden ale.
Jos tarjoat hillokkeen patongin täytteenä, voit käyttää lisukkeina myös briejuustoa ja rosépippuria.
Kuva: Anikó Lehtinen