Juomaposti Olvi

Kokeile siiderillä kokattua pastasalaattia paahdetan fetan kera

Lämmin pastasalaatti runsaine kasviksineen on jo lupaus kesästä. Siihen sopii erinomaisesti kuiva omenasiideri, sekä kastikkeeseen että ruokajuomaksi.

Pastasalaatti, paahdettua fetaa ja paprikasiiderikastike

Pastasalaatti:

  • Noin 250 g keittämätöntä pastaa
  • 1 parsakaali
  • 1 porkkanaa
  • 1 pientä sipulia
  • 1 dl valmiiksi marinoituja oliiveja
  • Noin 6 kirsikkatomaattia
  • 1/2 oliiviöljyä
  • Suolaa ja mustapippuria
  • Tuoretta basilikaa
  • 1 puntti friseesalaattia
  • 250 g fetaa

Paprikasiiderimajoneesi::

  • 1,5 dl majoneesia
  • 1/2 dl kuivaa omenasiideriä
  • 1 paahdettu paprika
  • Hyppysellinen savupaprikajauhetta
  • Mustapippuria ja suolaa

Keitä pasta ohjeen mukaan. Kuori ja paloittele kasvikset, pyöritä öljyssä. Laita kasvikset uunivuokaan, noin kymmenisen minuuttia (kasvisten on tarkoitus jäädä napakoiksi). Ota paprikapalat erikseen, laita kulhoon majoneesin ja kastikkeen muiden ainesten kanssa, sekoita sauvasekoittimella ja laita viileään.

Paista feta neljänä palana kuumalla, öljytyllä pannulla, vain noin 30 sekuntia per puoli. Laita isoon kulhoon pasta, kasvikset, oliivit, pesty ja revitty salaatti ja pyörittele sekaisin. Laita lautasille, päälle feta ja kastike. Nauti heti kuivan omenasiiderin kanssa.

Kuva: Anikó Lehtinen

Katso lisää:

Normandian poreileva siiderikulttuuri

Laitilan Uutuudet 2025 Juomaposti
Laitilan Strong Bitter Juomaposti