Lager-soijapaistettu lohi itämaiseen tapaan
Vaalean, kevyesti humaloidun lager-oluen viehättävyys on siinä, että se on hyvin monikäyttöinen juoma, joka sopii sekä janoon, saunajuomaksi että seurusteluun. Itämaisten mausteiden kanssa vaalea lager-olut käy enemmän kuin hyvin. Tässä uunilohen marinadissa vaalean lagerin maltainen maku yhdistyy suolaisen soijan ja tulisen chilin kanssa. Juomaksi tietysti viileänä tarjottavaa vaaleaa lager-olutta.
Lager-soijamarinoitu lohi itämaiseen tapaan
1 iso lohifile kokonaisena tai paloina
Marinadi:
- 1 dl vaaleaa, kevyesti humaloitua lager-olutta
- 3 rkl soijakastiketta
- 2 rkl limemehua
- 1 rkl hunajaa
- maun mukaan chilirouhetta
- 1/2 dl seesaminsiemeniä
Öljyä kevyesti uunivuoan pohja ja laita siihen lohifile. Sekoita marinadin ainekset ja hiero se lohen pintaan. Annan olla kymmenisen minuuttia ja paista lohi uunissa noin 200-asteessa. Tarjoa nuudeleiden tai pitkien papujen kera.
VinkkI: Jos pidät lohen rapeasta nahasta, paista nahkapuoli ylöspäin ja 225-asteessa.
Kokeile myös:
Viikon olut ja ruoka -pari: Oluinen sadonkorjuupiiras kahdella juustolla ja IPA