Viikon olut ja ruoka -pari: Sinisimpukkapaella vehnäoluella

Simpukat ovat parhaimmassa sesongissa talvikuukaudet ja ne ovat maistuvaa olutruokaa. Nyt voikin nauttia belgityylisellä vehnäoluella maustettua sinisimpukkapaellaa, juomaksi joko sama olut, mehukas NEIPA tai vadelmalla maustettu hapanolut.

sinisimpukkapaella

Sinisimpukkapaella vehnäoluella

3-4 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
Noin 10 cm pätkä chorizomakkaraa
400 g kananrintafileitä
Noin 200 g pakastekatkarapuja
1 paprika
400 g pitkäjyväistä riisiä
4 ja 2 dl belgialaistyylistä vaaleaa vehnäolutta
2 l kuumaa kana/kasvislientä
Noin 15-20 sinisimpukkaa
Suolaa, mustapippuria
Ripaus savupaprikaa ja kurkuma

Tarjoiluun sitruunanlohkoja ja hienonnettua tilliä

Leikkaa kanafileet reiluiksi paloiksi, ota sulamaan pakasteet. Leikkaa paprika paloiksi, kuutioi chorizo ihan pieniksi paloiksi ja hienonna sipuli ja valkosipuli.

Kuumenna öljy wokkipannulla ja ruskista hiukan kananpaloja makkarapalojen kanssa. Siirrä sitten kanapalat ja chorizot sivuun. Freesaa sipuli, lisää valkosipuli, sitten paprika. Lisää mausteet ja riisi, sekoita pari kertaa. Lisää olut, kanapalat ja chorizo. Kaada sitten kuuma kanaliemi mukaan ja anna hautua noin 15 minuuttia. Lisää lientä, jos kuivuu liikaa.

Pese ja harjaa sinisimpukat ja testaa ovatko eläviä, lämmitä 2 dl vehnäolutta kattilaan. Laita sinisimpukat vehnäolutkattilaan ja hauduta niitä noin 3-5 minuuttia, katso että sinisimpukat avautuvat. Valuta katkaravut ja lisää ne paellaan. Lopuksi lisää avautuneet sinisimpukat ja anna hautua hetki. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja tuoreella tillillä. Tarjoa sitruunalohkon kera. Juomaksi joko sama olut, mehukas NEIPA tai vadelmalla maustettu hapanolut.

Tiesitkö? Paella on riisistä, kasviksista ja mausteista valmistettu espanjalainen ruoka, jonka lisäksi siihen käytetään mereneläviä, chorizomakkaraa ja kanaa.

Kokeile myös:

Lämmin kauraomenapaistos olutsiirapilla