Bocuse d’Orissa Koffin voimalla
Suomalaiskokkien ykkösnyrkki Eero Vottonen edusti maatamme Lyonissa tammikuussa järjestetyssä Bocuse d’Or -kilpailussa. Kyseessä oli 30-vuotisjuhlakilpailu, ja juhlan kunniaksi järjestäjät katsoivat sekä menneeseen että tulevaan: kilpailutehtävistä toinen kunnioitti lyonilaista klassikkoannosta, joka valmistetaan Bressen kanasta ja äyriäisistä, toinen taas oli tiukasti kiinni tässä ajassa, kun perinteisen kala-annoksen sijaan valmistettiin vegaaniannos. Vottonen tiimeineen onnistui kisassa mainiosti, mutta joutui pettymään sijoitukseen – kuudes sija ei täyttänyt tavoitteita.
Yksi Vottosen tukijoista oli Sinebrychoff, joka toi lippulaivatuotteensa Koffin ja Karhun parempiin pöytiin. Fine dining ja olut muodostavat luontevan parin, todisti Eero Vottonen.
MN