Ananas-juustoburgeri olutmajoneesilla ja lager-limesangrialla
Kokeile kesän ehdotonta burgeri&bissejuoma -komboa, ananas-juustoburgeria olutmajoneesilla ja lager-limesangrialla tai kokkaa se kavereillesi. Tämä yhdistelmä ei jätä kylmäksi!
Lager-limesangria ja ananasjuustosmashburgeri olutmajoneesilla
Lager-limesangria
- noin 4 dl vaaleaa, hennosti humaloitua lager-olutta
- noin 5 dl sitruunalimonadia
- loraus kivennäisvettä (maun mukaan)
- 1 limen mehu
- jäitä
- limelohkoja (pakasta ne etukäteen niin toimivat ”jääpaloina”)
Lisää kannuun ensin jäät, sitten virvoitusjuoma, olut ja limemehu. Sekoita ja maista. Laita kivennäisvettä maun mukaan. Lopuksi lisää limelohkot ja laita tarjolle.
Ananas-juustoburgeri valkosipuliolutmajoneesilla
- 2 kpl pehmeää hampurilaissämpylää
- noin 300-400 g lihaa hampurilaispihvejä varten
- noin 4 viipaletta goudajuustoa
- 2 säilykeananasviipaletta
Valkosipuliolutmajoneesi:
- 1 dl majoneesia
- ½ dl lager-olutta
- Suolaa ja pippuria
Raasta valkosipulinkynnet hienoksi raasteeksi. Laita kaikki majoneesin raaka-aineet kulhoon ja sekoita. Laita viileään.
Muotoile burgeripuhvit. Kuumenna grilli tai ritiläpannu. Paista burgerit perinteisesti tai ”smashaamalla” jossa nk. smashatun burgeripihvin teet painamalla kattilanpohjalla tai isolla lastalla (voit laittaa leivinpaperipalan pihvin ja painamisvälineen väliin) pihviä kuumaa ritilää vasten hetken, niin että tulee hyvät ”hiilijäljet”. Paista pihvit smashaamalla haluamaasi kypsyyteen, käännä ja lisää ananas ja juusto. Anna juuston sulaa. Lämmitä sämpylät grillissä tai pannulla. Sitten kasaus: sämpyläpohja, majoneesi, pihvi ananaksella ja juustolla ja kansi. Nauti heti olutsangrian kera.
Molemmat reseptit ovat kahdelle.
Teksti ja kuvat: Anikó Lehtinen
Resepti on julkaistu Olutposti-lehden numerossa 2/2021.
Katso Olutpostin muut burgerivinkit!