Viikon olut ja ruoka -pari: Vehnäoluella maustettu kookoskasvispata

Olut on oiva mauste padoissa. Niksinä kerrottakoon, että kala-, kasvis- ja äyriäispatoihin voi lurautella vaaleita vehnäoluita, kirpeitä hapanoluita tai hedelmäisiä blond ale-oluita.  Kokeile tätä lämmittävää, vehnäoluella maustettua kasvispataa vaikka ulkoilun jälkeen!

Vehnäoluella maustettu kookoskasvispata

  • kookosöljyä paistamiseen
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 pss (80 g) babypinaattia
  • 1 rkl inkivääritahnaa
  • 2 paprikaa (keltaista tai punaista)
  • 1 pkt edamame- papuja (pakkasesta)
  • 1 ruukku korianteria
  • 4 dl kookosmaitoa
  • 2 dl belgityylistä vehnäolutta
  • 3 rkl punaista thaicurrytahnaa
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl hunajaa
  • suolaa ja pippuria
  • nuudeleita nälän mukaan
  • noin 1 dl suolapähkinöitä

Hienonna sipuli, valkosipulinkynnet sekä inkivääri. Pese pinaatti. Kuullota wokkipannussa öljyssä sipulit ja inkivääri. Kaada sipulin ja inkiväärin joukkoon kookosmaito (huuhtele oluella purkit ja kaada mukaan). Mausta currytahnalla, soijakastikkeella ja hunajalla. Lisää pavut. Anna kiehahtaa, maista ja mausta (muista että suolapähkinöistä tulee myös suolaa). Lisää lopuksi pesty pinaatti ja nuudelit ja anna hautua hetken pienellä lämmöllä.  Lisää päälle suolapähkinät ennen tarjoilua sekä korianteria.

Juomaksi samaa vehnäolutta kuin liemessä on, tai raikasta APA:a, session IPA:a, lager- tai pils-olutta, gosea tai vaalea ale-olutta.

VINKKI: Voit korvata pavut kalalla, äyriäisillä tai tofulla. Toimii millä vaan!