Viikon olut ja ruoka -pari: Unkarilainen rahkapasta ja pils-olut
Vaikka Unkari tunnetaan viinimaana, on siellä hyvin monipuolinen olutkulttuuri, jolla on vahvasti saksalaiset juuret. Maassa tehdään paljon rapsakasti humaloitua pils-olutta, jonka kanssa sopii erinomaisesti unkarilainen rahkapasta. Jos et usko, niin maista!
Túrós Csusza eli unkarilainen rahkapasta
- Noin 300 g lasagnepastaa
- 150 g pekonia tai savukylkeä pienittynä
- 400 g rahkaa
- Suolaa ja mustapippuria
Taita pasta pieniksi paloiksi ja keitä se suolaisessa vedessä, huuhtele. Pieni pekoni tai savukylki ja paista se pannulla omassa rasvassaan rapeiksi paloiksi (aloita kylmällä pannulla). Laita uunivuokaan pasta niin että voitelet vuuan ensin pekonin rasvalla, sitten puolet rahkasta, sitten lopuksi puolet pekonimuruista.
Laita uuniin 200 asteeseen, noin 10 minuuttia. Laita lopuksi tarjoiltaessa loput rahkat ja pekonimurut sekä reippaasti mustapippuria ja suolaa maun mukaan.
Hyvää rapean pilsnerin , IPAn tai voimakkaasti humaloidun bitterin kanssa. Ruoka vaatii oluelta reippaan humaloinnin. Tässä unkarilaista Star – pienpanimopilsneriä Balatonin alueelta.
Ps. Vegeversio toimii hieman murskattujen sivumanteleiden kanssa