Viikon olut ja ruoka -pari: Mausteinen olutpata perunakannella ja amber ale
Tässä on helppo ruoka, missä pata ja lisuke valmistuvat samassa astiassa. Mehevää, oluella maustettua pataa, rapea perunakansi ja maltaista amber olutta. Ei voi ruoka paremmaksi muuttua!
Mausteinen pata perunakannella
- 400 g lihaa/kasvisproteiinia, vaikka naudan paistia
- 200 g kanapekonia pilkottuna tai 100 g savutofua
- Öljyä paistamiseen
- 1 sipuli
- 1 iso suippopaprika
- Noin 4-6 herkkusientä, koosta riippuen
- 2 isoa tomaattia
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 2 dl jotain maltaista amber alea
- Kuivayrttiä: meiramia, rosmariinia, timjamia tai oreganoa
- Suolaa ja mustapippuria
- Hieman tulista paprikatahnaa tai harissatahnaa
- Noin 6 perunaa
- 2 valkosipulinkynttä
- Noin 1 dl parmesania
- Tuoretta lipstikkaa tai timjamia
Pilko sipuli ja kuullota öljyssä padassa. Lisää lihat ja pekoni ja ruskista, tai kasvisproteiinit. Pilko loput vihannekset ja sienet ja lisää joukkoon. Kaada mukaan olut tai viini. Lisää tomaattipyree, papriktahna, suolaa, pippuria, kuivayrtit ja sekoita. Maista ja viilaa maku. Laita uuniin pariinsataan astetta noin 45 minuuttia (riippuu vähän proteiinista).
Viipaloi perunat ohueksi. Pieni valkosipuli ja raasta parmesan. Ota pata uunista, ja lado viipaleita kerros, sitten suolaa ja pippuria sekä vähän valkosipulia, tee toinen ja kolmas kerros samalla lailla ja lopuksi päälle parmesania. Pistä takaisin uuniin noin 45 minuutiksi. Tarjoile heti rapeakuorisen leivän ja amber alen kera.
Kuvat: Anikó Lehtinen
Katso myös:
Viikon olut ja ruoka -pari: Oluinen chili sin carne ja vehnäolut