Uudeksivuodenvalvojaisiin oluinen tartar kahdella tavalla

Mainio uudenvuodenvalvojaisten herkku on tartar, joko naudanlihasta tai kurpitsasta valmistettuna. Tässä tartar on maustettu itämaisittain, tummalla oluella höystetyllä tahmaisen suolaisella kastikkeella. Kokeile liha- tai kasvisversiota tai tee vaikka molemmat!

Soijamarinoitu liha- ja kurpitsatartar

  • 300 g sisä- tai ulkofilettä
  • ½ myskikurpitsa
  • Öljyä paistamiseen

Kastike:

  • 1,5 dl tummaa ale- olutta
  • 1 dl soijaa
  • 2 rkl sokeria
  • 2 rkl hunajaa
  • 6 murskattua valkosipulinkynttä
  • 1 tl inkivääritahnaa

Lisäksi:

  • Seesaminsiemeniä
  • Tuoretta chiliä

Laita liha pakkaseen ja raasta kohmeisena. Kuutioi myskikurpitsa ja pyöritä öljyssä, lisää hieman suolaa. Paahda kurpitsakuutioita uunivuoassa uunissa noin 180-asteessa noin 15 minuuttia(että jää hieman purutuntumaa).

Keitä kastike kasaan siirapiksi. Pyöräytä lihaa ja kurpitsakuutioita hieman kastikkeessa ja laita loppu kastike erikseen tarjolle. Tarjoile liha- ja kurpitsatartar pienistä kupeista tai lusikoista, sirottele päälle seesaminsiemeniä ja viipaloitua tuoretta chiliä. Nauti viereen joko rapeaa paahtoleipää tai vihreää salaattia. Juomaksi tartarin kanssa amber ale, brittityylinen IPA tai brown ale.

Tee seuraksi indonesialainen salaatti!

Viikon olut ja ruoka -pari: Indonesialainen salaatti, olutmaapähkinäkastike ja lager