Makumuistoja Unkarista – oluella silattu paprikamakkarapata
Unkari on lager-oluen maa, ja paikalliset tuhdin tuliset pataruuat ovatkin oivaa olutruokaa. Kokeile tätä perinteistä ja maukasta pataa raikkaan vaalean lager-oluen kera. Pata on helppo tehdä, ja siihen voi lisätä kauden kasviksia maun mukaan. Tiesitkö, että tätä pataa kutsutaan sen päämausteen mukaan unkariksi sanalla paprikás?
Unkarilainen paprikamakkarapata
- 200 g tulista makkaraa, vaikka chorizoa
- Noin 6 perunaa
- Oliiviöljyä
- 1 sipuli
- 2 rkl makeaa paprikajauhetta
- 2 dl miedosti humaloitua lager-olutta
- Vettä
- 1 rkl tomaattipyrettä
- Suolaa ja mustapippuria
- Hyppysellinen chilijauhetta
Kuutioi makkara. Kuori ja viipaloi perunat. Pieni sipuli. Kuullota runsaassa öljyssä sipuli läpikuultavaksi, lisää paprikajauhe ja sekoittele hetki. Lisää sitten makkarakuutiot sekä perunat ja paista niitä hetki. Lisää olut ja anna lämmetä hetki. Lisää sitten vettä niin että makkarakuutiot ja perunat peittyvät kokonaan. Anna kiehahtaa ja kuori rasva padan päältä. Lisää tomaattipyre ja mausta. Anna hautua kunnes perunat niin pehmeitä että ovat hieman hajonneet ja näin suurustaneet liemeä. Tarjoa kuumana. Jos haluat, niin nokare creme fraisea tuhdintaa keittoa. Tarjoa kuumana rapeakuorisen leivän ja kylmän lager-oluen kanssa. Hyvä ruokajuoma on myös saksalaistyylinen vehnäolut.
VINKKI: Jos ei makkara miellytä, niin possusta/naudasta syntyy myös oiva versio. Vegeversion saat kun korvaat lihan ruskeilla pavuilla tai herkkusienillä.