Henkilökuvassa Stadin panimon uusi toimitusjohtaja Krista Lehtoranta
Toimitusjohtaja on yrityksen ääni ja kasvot. Varsinkin pienpanimoiden puolella on nähty uusia kasvoja toimitusjohtajan tuolilla, joka kertoo osin siitä, että ala ammattimaistuu muutenkin kuin tuotteiden parissa.
Tänään Olutpostin henkilökuvassa on Stadin Panimon sangen tuore toimitusjohtaja Krista Lehtoranta, jonka historia on käynyt tupakkateollisuuden ja markkinointitoimiston kautta oluiden maailmaan. Tästä lisää oheisella videolla olkaa hyvä.
Stadin Panimo on 1990-luvun loppupuolella perustettu helsinkiläinen kokeellinen mikropanimo. Ensimmäiset pintahiivaoluet tulivat markkinoille alkuvuodesta 2000. Panimolaitteisto uudistettiin täysin 2009, joka mahdollisti myös pohjahiivaoluiden panon. Yrityksen omistaja Timo Konttinen vastaa mm. panimoprosessin kehittämisestä ja reseptiikasta.
Panimolle on kertynyt runsaasti kokemusta monista kymmenistä eri viljatuotteista ja eri maanosien humalalajikkeista. Stadin Panimo tunnetaankin parhaiten sen kokeellisista, maltaisista ja runsaasti aromihumaloiduista erikoisoluista.
Stadin Panimon aromihumalointiprosessi on erikoinen. Panimossa käytetään aromihumalakäpyjä, jotka kuumavierrehumaloidaan hopback-astiassa ennen pääkäymistä. Kaikki oluet tehdään tällä menetelmällä ja sen seurauksena niistä saadaan hyvin aromirikkaita. Panimo käyttää myös monipuolisesti maltaita, josta esimerkkeinä ovat ruis– ja vehnäoluet. Oluet ovat lisäaineettomia, pastöroimattomia ja suodattamattomia ja lähes aina täysmallastuotteita. Runsas humalointi ja pullokäyvyys lisäävät pastöroimattoman oluen myyntiaikaa.
Panimo ja sen yhteydessä toimiva Panimobaari sijaitsevat Helsingin Suvilahden vanhalla tehdasalueella, osoitteessa Kaasutehtaankatu 1, rakennus 6.
Ja tässä muutamia aikaisempia Stadin Panimo -sisältöjä vuosien varrelta.