Sipsisuolalohi sopii vaaleille oluille

On ruokia, jotka sopivat hyvin monentyylisen oluen kanssa. Alla oleva resepti on sellainen. Pidät sitten vehnäoluesta, vaaleasta lagerista, hedelmäisestä APA- tai humalaisesta IPA-oluesta, sipsisuolalohi sopii niiden kaikkien kanssa!

Sipsisuolalohi ja salaattia

4 palaa lohta leikattuna noin 500 g fileestä
—½ sitruuna
öljyä
salaattia

Sipsisuola:

1,5 dl murskattuja Estrella Pansuola -sipsejä
suolaa
mustapippuria

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Öljyä uunivuoka ja laita lohipalat siihen. Purista lohipalojen päälle sitruunaa ja suolaa. Laita uuniin. Valmista sipsisuola sekoittamalla ainekset, maista välillä (saa olla vähän tujun makuista). Ota lohi pois uunista noin 7 minuutin jälkeen ja sirottele päälle sipsisuola. Laita takaisin uuniin vielä noin 5-10 minuutiksi, riippuen miten kypsänä pidät lohesta. Tarjoa salaatin kera. Voit sirotella loput sipsisuolat salaattiin. Juomana hedelmäinen APA-olut.

VINKKI: Sipsisuola toimiin myös lihan ja kasvisten kuorrutukseen!