Sipsileivitetty kanaleike ja savupaprikamajoneesi IPA-oluen kera
Hedelmäisen maltaisen, katkeran IPA-oluen kanssa kannattaa usein tarjota hieman tuhdimpaa, suolaista ruokaa, koska näin humalan katkeruus leikkaa ruoan tuhtiutta ja oluen hieman karamellimainen ja hedelmäinen makeus tasapainoittaa ruoan suolaisuutta. Hyvä hiukopala IPA-oluen kylkeen onkin maukkaan rapeat sipsileivitetyt kanafileet mausteisen savupaprikamajoneesin kera. Tee vaikka leffankatsomisevääksi!
Sipsileivitetyt kanafileet ja savupaprikamajoneesi
4:lle
- Noin 3 dl chipsejä
- 1 dl vehnäjauhoja
- 4-6 ohutta kanafilettä (vegevaihtoehto valutettu tofu)
- 1 kananmuna
- öljyä paistamiseen
- suolaa ja mustapippuria
Murustele sipsit käsien välissä pieniksi muruiksi. Sekoita pippuria ja suolaa vehnäjauhoihin. Leivitä ohuet kanafileet ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi— sipsimuruissa. Paista kullankeltaisiksi öljyssä.
Savupaprikamajoneesi
- 3 rkl majoneesia
- 1 rkl sweet chili -kastiketta
- 1 tl savupaprikajauhetta
- suolaa
Sekoita raaka-aineet ja laita viileään tekeytymään sen ajaksi kun paistat kanafileet. Dippaile kuumia kanafileitä majoneesiin. Seuraksi viileä IPA-olut.
Kokeile myös: