Sipsileivitetty kanaleike ja savupaprikamajoneesi IPA-oluen kera

Hedelmäisen maltaisen, katkeran IPA-oluen kanssa kannattaa usein tarjota hieman tuhdimpaa, suolaista ruokaa, koska näin humalan katkeruus leikkaa ruoan tuhtiutta ja oluen hieman karamellimainen ja hedelmäinen makeus tasapainoittaa ruoan suolaisuutta. Hyvä hiukopala IPA-oluen kylkeen onkin maukkaan rapeat sipsileivitetyt kanafileet mausteisen savupaprikamajoneesin kera. Tee vaikka  leffankatsomisevääksi!

Sipsileivitetyt kanafileet ja savupaprikamajoneesi

4:lle

  • Noin 3 dl chipsejä
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 4-6 ohutta kanafilettä (vegevaihtoehto valutettu tofu)
  • 1 kananmuna
  • öljyä paistamiseen
  • suolaa ja mustapippuria

Murustele sipsit käsien välissä pieniksi muruiksi. Sekoita pippuria ja suolaa vehnäjauhoihin. Leivitä ohuet kanafileet ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi— sipsimuruissa. Paista kullankeltaisiksi öljyssä.

Savupaprikamajoneesi

  • 3 rkl majoneesia
  • 1 rkl sweet chili -kastiketta
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • suolaa

Sekoita raaka-aineet ja laita viileään tekeytymään sen ajaksi kun paistat kanafileet. Dippaile kuumia kanafileitä majoneesiin. Seuraksi viileä IPA-olut.

Kokeile myös:

Rapeat sipsifajitakset vaalean lagerin kera