Olvi goes Oceanic – trooppinen tuulahdus Iisalmesta
Olvi tuo markkinoille OLVI Oceanic NEIPA 6,0 % -oluen, jonka valmistuksessa on käytetty suutuntumaa tuomaan ohran lisäksi myös hieman kauraa ja vehnää. Makuprofiililtaan uutuus on NEIPA-tyylille uskollinen eli hedelmäinen.
Pohjahiivalla valmistetut vaaleat lageroluet ovat edelleen suosituin oluttyyli Suomessa. Pintahiivaoluissa IPA-oluet ovat suomalaisten suosikkeja. Hyvänä kakkosena pintahiivaoluissa tulevat hedelmäiset ja IPA-oluita hieman helpommin juotavat NEIPA- eli New England IPA-oluet.* Näillä molemmilla tyyleillä on paljon kysyntää ja laaja käyttäjäkunta. Nyt Olvi tuo markkinoille uudenlaisen vahvemman NEIPAn, OLVI Oceanic NEIPA 6,0 % -oluen.
OLVI Oceanic NEIPA 6,0 % -olut sisältää ohran lisäksi myös hieman kauraa ja vehnää. Se kuivahumaloidaan uusiseelantilaisilla Superdelic-, Motueka- ja Nectaron-lajikkeilla, joista Superdelic ja Nectaron ovat erityisen kiinnostavia, Suomessa vielä varsin uusia aromihumalia. Superdelic tuo olueeseen mansikan, vadelman, karhunvatukan, sitruksen ja karkin aromeja ja Nectaron vastaavasti ananaksen, passionhedelmän ja persikan makuvivahteita.
OLVI Oceanic NEIPA 6,0 % on pastöroimaton, täysmaltainen, väriltään kullankeltainen (EBC: 9) ja suodattamattomana samea pintahiivaolut. Makuprofiililtaan uutuus on keskitäyteläinen, keskikatkeroinen (EBU: 40) ja voimakkaasti trooppisen hedelmäiseksi humaloitu ja sen kantavierre on 13,0°. Tämän oluen maku on parhaimmillaan 6–10 ⁰C tarjoilulämpötilassa. Se sopii hyvin nautittavaksi mausteisen intialaisen tai thairuoan, grillatun kanaruoan, pizzan, friteerattujen kala- ja vuohenjuustoruokien sekä cheddarin kanssa. Uutuus on saatavilla Uuden-Seelannin luontoa kuvastavassa 0,5L tölkissä.
* Pint Please: Suosituimmat oluttyylit Suomessa 1-8/2024 arvioiden lukumäärässä.
Lähde ja kuva: Olvi
Katso myös: