Lämmin punajuurisalaatti olutmarinoidulla camembert-juustolla

Olutmarinoitu camembert-juusto sopii niin iltapalaksi, kuin oluttastingin oluiden seuraan.—  Kokeile camembert-juustoa joko leivän kanssa tai mainiolla punajuurisalaatilla. Juomaksi sopii belgialaistyylinen vehnäolut tai hedelmäinen golden ale.

Punajuurijuustosalaatti olutmarinoidulla briellä (4lle)

4 kpl esikeitettyä punajuurta
1 camembert/vuohenjuusto-juustokiekko
1 pnt romaine-salaattia
suolapähkinöitä
mustapippuria
Olutmarinadi: 1/2 dl vaaleaa vehnäolutta, 1/2 dl oliiviöljyä, 1/2 dl juoksevaa hunajaa, hyppysellinen suolaa ja mustapippuria

Sekoita marinadi ja upota juusto siihen. Anna olla noin pari tuntia viileässä. Viipaloi punajuuret ja laita uuniin leivinpaperin päälle 150 asteeseen noin 20 minuutiksi. Pyyhi marinadi juustosta, leikkaa juustokiekko pitkittäin 4:n osaan ja laita leivinpaperin päälle uuniin noin 7 minuutiksi. Pese ja revi salaatti neljälle lautaselle, laita päälle punajuuriviipaleita, jokaiselle lautaselle osa juustosta, suolapähkinöitä ja lopuksi mustapippuria. Varaa viereen rapeakuorista leipää.