Vehnäolutfocacciaa iltapalaksi tai salaatin kylkeen

Olutta voi hyvin käyttää leivonnassa ja erityisesti se sopii erilaisten leipien makuun. Kokeile tätä vehnäolueen leivottua focacciaa vaikka iltapalaksi, juomaksi sopii joko vehnäolut tai humalainen IPA.

Vehnäolutfocaccia

Taikina:

  • 2,5— dl vehnäolutta
  • 1/2 paketti tuorehiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl parmesan-raastetta
  • Noin 7 dl vehnäjauhoja
  • Noin 0,7 dl oliiviöljyä
Täytteeksi:
  • Mustia ja vihreitä oliiveja
  • Pieniksi palasiksi leikattuja aurinkokuivattuja tomaatteja
  • Kuivattua rosmariinia
  • Sormisuolaa
  • Öljyä
Liota hiiva kädenlämpöiseen olueen. Lisää suola ja juustoraaste. Alusta taikinaan jauhot, ja lopuksi öljy. Taikina saa jäädä aika öljyiseksi. Anna levätä noin— 30 minuuttia lämpimässä.
Kauli vuokaan leivinpaperin päälle. Napsauta uuni päälle ja anna kohota noin puoli tuntia.—  Painele koloihin vapaalla kädellä päällisiä. Levitä runsaasti oliiviöljyä sudilla leivälle. Ripottele päälle rosmariinia ja paljon suolaa. Ripottele lopuksi päälle parmesanraastetta. Paista noin 200— asteessa noin 10-15 minuuttia. Sudi heti uunista tulleen leivän päälle vielä— lisää oliiviöljyä. Nauti heti.

Teksti ja kuvat: Anikó Lehtinen