Maista pääsiäisen lammasjämät voileivissä tumman stoutin kera

Jos sinulta jäi lammasta tai muuta pääsiäispaistia, se kannattaa hyödyntää maukkaisiin voileipiin rosmariinikaprisjugurttimajoneesin kanssa.

Nämä lammasleivät maistuvat vaikka lempeän stoutin, maltaisen brown alen tai hieman paahteisen tumman lagerin kera, joissa kaikissa on sen verran makeutta että se tasapainottaa mukavasti lihan suolaisuutta ja oluessa oleva hiilidioksidi pyyhkii rosmariinikaprisjugurttimajoneesin tuhtiuden suusta.

Lammasta & rosmariinikaprisjugurttimajoneesia

Lammasta, muuta paistia tai leikkelettä
4 palaa saaristolaisleipää tai muuta makeahkoa tummaa leipää

Jugurttimajoneesi:
1/2 dl majoneesia
2/3 dl turkkilaista jugurttia
Noin 2 rkl pieniä kapriksia valutettuna
Noin 2 rkl rosmariininlehtiä saksilla pienittynä
Suolaa ja mustapippuria
Viimeistelyyn: Rosmariinia ja mustapippuria

Sekoita jugurttimajoneesin ainekset, maista, mausta ja laita viileään.

Voitele leivät kastikkeella ja laita lihaa päälle. Viimeistele mustapippurilla ja rosmariinilla.
Juomaksi lempeä stout, maltainen brown ale tai hieman paahteinen tumma lager.
Vinkki: Kasvisversion saat uunissa paahdetuilla munakoisoviipaleilla.

Kuvat:Anikó Lehtinen

Katso myös:

Oluinen kanatagine granaattiomenalla ja korianterilla