Olutta pataan ja lasiin
Syksyllä on hyvä haudutella olutpataa sisällä ja nautiskella sen herkullisista tuoksuista olutlasin ääressä. Kokeile vaihteeksi pataa itämaisin maustein.
Itämainen possupata
Noin 1 kg kassleria
3 valkosipulinkynttä(kuorittuna ja viipaloituna)
Noin 4 cm pala tuoretta inkivääriä(kuorittuna ja viipaloituna)
1 desi öljyä
5 rkl palmusokeria
1 desi inkiväärillä maustettua olutta
4 rkl soijakastiketta
3 rkl valkoviinietikkaa
Suolaa ja mustapippuriaRosépippuria ja tuoretta korianteria viimeistelyyn
Kuutio liha. Kuullota valkosipulia ja inkivääriä öljyssä padassa koko ajan sekoitellen. Lisää sokeri ja jatka sekoittamista kunnes sokeri sulaa. Lisää lihanpalat ja ruskista viitisen minuuttia. Lisää sitten olut, soija, etikka, suola ja pippuria. Hauduta liha kannen alla kypsäksi noin parin tunnin ajan. Katso että liha on mureaa ja liemi on kiehunut kokoon(sen pitäisi olla sakeaa). Maista lientä aina välillä.
Voit tarjota lihan minkä kanssa vain, mutta hyvä vaihtoehto on paistetut pavut ja basmatiriisi.— Juomaksi inkiväärillä maustettu ale-olut tai hedelmäinen APA.