Laitilan Halloween-juomat testissä: kumpi vie voiton – Lonkero vai Limonaadi?
Yhteistyöartikkeli.
Halloweenin kaupallisuus on vuosien varrella vakiintunut myös Suomeen, mikä näkyy kotimaisten juomavalmistajien sesonkituotteissa. Juomapostin toimitus testasi Laitilan Virvoitusjuomatehtaan Halloween-teemaiset juomat: Panama Halloween Long Drinkin ja Halloween Limonaadin. Mutta kumpi näistä pääsi mukaan toimituksen Halloween-juhliin? Lue lisää!

Laitilan Panama Long Drink Pumpkin & Gin 5.0%
Laitilan Panama Long Drink Pumpkin & Gin on giniin pohjautuva, raikkaan pirteä long drink, joka erottuu suomalaisen “lonkeron” maailmassa kirkkaan oranssilla sävyllään. Se yhdistää hienostuneet katajan vivahteet ja mausteisen kurpitsan maun ainutlaatuiseksi ja nautinnolliseksi makuelämykseksi.
Vai
Laitilan Halloween Limonaadi
Laitilan Halloween Limonaadi on mausteisen kurpitsan makuinen, jännittävä juoma, joka sopii erityisesti Halloweenin aikaan – mutta maistuu mainiosti ympäri vuoden.
Toimituksen tuomio

Lonkero on sävyltään kirkas ja kellertävä. Tuoksussa erottuu ensin mausteisuutta, jota seuraavat hienovaraiset sitruksiset vivahteet. Maku on erittäin raikas ja klassisen lonkeromainen – vihreäyrttinen jälkimaku ja sopiva kitkeryys tuovat tasapainoa. Kokonaisuutena juoma on erinomainen valinta syksyisiin saunahetkiin tai esimerkiksi kanttarellileipien seuraksi.
Halloween Limonaadissa on aluksi kevyesti currymainen tuoksu, joka muuttuu makean houkuttelevaksi. Maku on raikas ja mausteinen, mutta kaipaa rinnalleen jotain täydentävää. Esimerkiksi sipsit tai maustekakku sopivat mainiosti kumppaniksi ja tuovat juomaan lisää syvyyttä ja makujen monimuotoisuutta. Halloween Limonaadin väri on oranssimpi kuin lonkeron.

Toimituksen mukaan Halloween Limonaadi sopii erinomaisesti janojuomaksi pääruoan tai jälkiruoan yhteyteen, kun taas Lonkero toimii paremmin rentoihin arjen hetkiin nautittavana juomana.
– Oma valintani on limonadi, kertoo toimituksen avustava maistaja Rosana Lindfors. -Lonkeroiden maailmaa vielä tutkin, mutta tästä limonadista on helppo rakentaa myös cocktail, joka lisää makujen monipuolisuutta.
Kuvat ja maistelu: Rosana Lindfors



