Kokeile oluista Toast Skagenia vaalean lagerin kera!
Toast Skagenin, tämän klassisen merihenkisen leivän on luonut ruotsalainen ravintoloitsija Tore Wretman. Leivän nimi tulee Tanskasta, Skagen on Jyllannin pohjoiskärjessä sijaitseva hiekkaranta- ja dyyni-alue, jota huuhtoo kaksi eri merta. Leivän voi tarjota alku- tai iltapalaksi, perinteisesti sen kanssa tarjotaan vaaleaa lageria, mutta myös nyt trendikäs NEIPA sopii hyvin!
Oluinen Toast Skagen
1,2 dl creme fraiche
1 dl majoneesi
Noin 250 g katkarapuja
1 rkl pieniä kapriksia
1/2 punasipuli
1/2 dl maustamatonta hapanolutta
Suolaa ja mustapippuria
4 kpl saaristolais- tai paahtoleipää
Noin 2 rkl tuoretta tilliä
Koristeeksi: Sitruunalohkoja, kovaksi keitettyä kananmunaa, punasipulisilppua
Pieni sipuli. Sekoita kaikki raaka-aineet kulhossa ja laita viileään vetäytymään. Paahda leivät. Kasaa päälle skagen-tahnaa, koristele kananmunasiivuilla, sitruunalohkoilla ja sipulisilpulla.
Juomasuositus: Vaalea lager, Pils, NEIPA
Kokeile myös:
Viikon olut ja ruoka -pari: Suolaiset vohvelit ja vaalea vehnäolut