Oluinen lihapiiras illanistujaisiin
Herkuttelu voi olla myös helppoa. Tässä ohje nopeaan ja maukkaaseen lihapiiraaseen, joka sopii niin iltapalaksi kuin illanistujaisiin. Ota juomaksi hedelmäinen APA, sitrusmaisen havuinen jenkki-IPA— tai tumma lager-olut ja juhlat ovat valmiit!
Oluinen lihapiiras (noin 5 lle)
- 1 pkt lehtitaikinaa
- 1 sipuli
- 250 g jauhelihaa
- Loraus tummaa lager-olutta
- Kuivattua meiramia/rakuunaa/oreganoa tai muuta yrttiä
- Suolaa ja mustapippuria
- Paistamiseen öljyä
Laita lehtitaikina sulamaan. Pilko ja kuullota sipuli öljyssä. Lisää jauheliha ja mausteet. Kun jauheliha on vähän ruskistunut, lorauta olutta joukkoon ja anna sen haihtua. Maista ja tarkista mausteet.
Kauli pitkulaiset lehtitaikinalevyt ja leikkaa niistä neliöitä. Laita jauhelihaseosta keskelle keoksi noin 1-2 ruokalusikallisen verran(riippuen neliöiden koosta) ja taittele neliön reunat päälle. Paista noin 200-asteessa noin 10 minuuttia. Tarjoa heti kuumana viileän oluen kera.
Vinkki: Jos olet kasvissyöjä, voit kokeilla samaa nyhtökaurasta. Mausta silloin voimakkaammin! Jos taas haluat reseptistä vielä helpomman, laita keskelle ohuina viipaneina grillimakkaraa, niin jauhelihan paisto jää välistä.