Kesäinen siideri-Britakakku 

Kesäinen, siiderillä kostutettu Brita-kakku vie kaikkien kielen! Viereen sopii erinomaisesti kuiva omenasiideri.

Kesäinen siideri-Britakakku

Pohja:

  • 150 g pehmeää voita
  • 1 dl sokeria
  • 4 kananmunan keltuaista
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 1,5 dl makeaa omenasiideriä

Marenki:

  • 4 kananmunan valkuaista
  • 2 dl sokeria

Täyte:

  • 4 dl vispikermaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 dl mansikoita
  • 2 dl mustikoita
  • 3 dl makeassa siiderissä ja sokerissa marinoituja omenakuutioita (2 dl siideriä ja 1 dl sokeria, 3 omenaa kuutioina)

Koristelu:

  • Syötävät kuvat tai minttua

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Vaahdota pehmeä voi ja sokeria, lisää keltuaiset yksitellen vatkaten. Lisää jauhoseosta ja siideriä vuorotellen sekoitellen taikinaan. Levitä taikina ohuena kerroksena voidellun leivinpaperin päälle.  Tee marenki vatkaamalla valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeria jatkaen vatkaamista kunnes marenki on jäykkää ja kiiltävää. Levitä sitten marenkiseos taikinan päälle ja paista 175-asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia kunnes marengin pinta on vaalean ruskea.

Tee omenatäyte laittamalla ainekset kasariin ja kiehauttamalla. Anna olla miedolla lämmöllä 10 minuuttia, niin että omenakuutiot hieman soseutuvat.

Anna marenkitaikinalevyn jäähtyä. Leikkaa se terävällä veitsellä puoliksi tai neljään osaan, jos haluat tosi korkean kakun.  Leikkaan mansikoista kanta ja halkaise ne. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla.

Nosta torttulevyn puolikas tarjoiluvadille. Levitä osa omenatahnasta päälle, sitten osa kermavaahdosta ja marjat. Nosta toinen torttulevy varovasti päälle. Levitä loppu omenatahnasta päälle, sitten kermavaahto ja lopuksi osa marjoista. Tarjoa heti kuivan omenasiiderin kera.

Kuvat: Anikó Lehtinen

Katso myös:

Kesäruokaa: siiderimehustetut tomaatit