Jos suklaamunat kyllästyttää – tee suklaafondue
Jos pääsiäismunat jo kyllästyttävät, niin niistä saa oivan suklaafonduen. Kokeile Olutpostin portterista suklaafondueta, sen maku vie kielen!
Portterinen suklaafondue
- 100 g tummaa suklaata
- 100 g maitosuklaata
- 1,5 dl kermaa
- 1 dl paahteista porteria tai stoutia
Dipattavaksi:
Irtokarkkeja, tuoreita hedelmiä (karambola, mansikka, persikka, luumu jne.) kuivattuja hedelmiä (ananas, papaya, luumu ym.)
Sulata suklaat miedolla lämmöllä vesihauteessa tai mikrossa. Lisää kerma sekä olut ja sekoita tasaiseksi. Laita suklaaseos fonduepataan (tai erikseen saatavilla olevaan suklaafonduepataan). Pidä seos lämpimänä, mutta varo, ettei se pala pohjaan. Voit dipata suklaaseen tuoreita tai kuivattuja hedelmiä, pähkinöitä, keksejä tai vaikkapa vaahtokarkkeja.
Vinkki: Jos pidät enemmän maitosuklaafonduesta, korvaa tumma suklaa kokonaan maitosuklaalla ja portteri tummalla lagerilla.
Juomaksi paahteista porteria tai stoutia, marjaista tai hedelmäistä hapanolutta tai suolaista gosea.