Viikon resepti: Hapanoluella maustettu papu-chorizokeitto
Hapanoluella
maustettu papu-chorizokeitto maistuu tortillasipsien ja oluen kera.
• 1 pkt esikeitettyjä härkäpapuja
• 4-5 kpl perunaa
• 1 sipuli
• öljyä kuullotukseen
• noin 10 cm pätkä chorizo-makkaraa siivuina (vegaaninen versio syntyy ilman chorizoa)
• 2 dl maustamatonta hapanolutta, kuten
gosea tai berliner weisseä
• vettä
• 1 rkl makeaa paprikajauhetta
• ½ tl savupaprikajauhetta
• 1 rkl tomaattipyrettä
• ½ tl juustokuminaa
• (puolikas tai kokonainen chili, jos pidät tulisesta)
• 1 kanelitanko
• suolaa ja mustapippuria
• tuoretta lehtipersiljaa
• tortillasipsejä
Kuori ja viipaloi perunat, huuhdo ja valuta pavut. Pieni sipuli ja kuullota öljyssä. Lisää, chorizoviipaleet sekä paprikajauhe ja kuullota hetki sekoittaen koko ajan. Lisää perunaviipaleet ja olut, anna hetken kiehua. Lisää pavut ja vettä niin että perunat ja pavut peittyvät kokonaan, mausta ja maista. Anna
keittyä niin, että perunat ovat kypsiä, osa pavuista saa hajota liemeen.
Tarjoa kuumana lehtipersiljan kanssa, ja dippaile keittoon leipää tai tortillalastuja. Juomana kevyt ja kirpeä hapanolut.
Teksti ja kuva: Anikó Lehtinen
Artikkeli on julkaistu Olutposti-lehden numerossa 4/2022.