Artikkelit

Mikä ihmeen pommelier?

Sommelier ja olutsommelier ovat jo vakiintuneita termejä, mutta mikä ihme on pommelier? Pommelierin erikoisalaa on siideri – sanan alkuperä viittaa ranskan kielen omenaan. Suomen tiettävästi ensimmäinen pommelier Petri Halmetoja valmistui kesäkuussa. Annetaan hänen kertoa lisää koulutuksesta! Brinkhall Sparklingin siiderintekijä Halmetoja kaipasi ammatillista haastetta, mutta myös lisäoppia ja tutkintoa, joka todistaa hänen osaamisensa. Tähän tarpeeseen vastaa […]

Lue lisää

Koskenkorvan vetovoima ennen ja nyt

Millainen on usein suomalaisten kansallisjuomaksikin kutsuttu Koskenkorva viina? Mikko Hentunen selvittää Kossun vetovoiman. ”Koskenkorva is very good”  Sanoi presidentti Ronald Reagan vierailullaan Suomeen vuonna 1988, eikä hän väärässä ollut, ainakaan jos myyntilukuihin ja maineeseen on uskominen. Eräs maamme kuuluisimmista elintarvikkeista, 70 vuotta täyttävä Koskenkorva pitää pintansa maailman myllerrysten ja muotivillitysten keskellä. Me suomalaiset, herrat ja […]

Lue lisää

Skeittilaudalta panimomelan varteen – Browerij t’Verzet

Pienessä Anzegemin kylässä sijaitseva Browerij t’Verzet on vain kuusi vuotta vanha panimo, mutta heidän kunnianhimoinen tavoitteensa on tehdä maailman parasta oud bruin -olutta. Panimon perustajat, yhtenä heistä oluenteosta vastaava Alex Lippins, ovat pyhittäneet old bruins -oluttyylille kaiken osaamisensa ja jokaisen oluen teko merkitsee heille askelta lähemmäksi täydellistä oud bruinia. Toki panimolta löytyy myös paljon helposti […]

Lue lisää

Järjestä herkullinen olut ja suklaa -tasting

Suklaa on oluen luontainen kumppani, sen rasvaista makeutta tasapainottaa oluen hiilidioksinen kuplivuus, samalla kun oluen katkerot tai happamuus kesyyntyvät suklaan tuhtiudesta. Kokeile hyvässä seurassa nämä olut ja suklaa -täsmäparit! Oluen ja suklaan yhdistämisessa yleissääntö on, että mitä vaaleampi suklaa, sitä vaaleampi olut. Valkosuklaa sopii parhaiten hyvin vaaleiden oluiden kanssa. Tumman suklaan katkeruuden kanssa toimii vaikka […]

Lue lisää

Tornion Panimon Pienet Vienna – jo toinen kokonaan kotimaisella humalalla tehty olut

Tornion Panimo toi markkinoille toisen täysin kotimaisella humalalla maustetun, talvikauteen sopivan Pienet Vienna -oluen, jonka kaikki raaka-aineet tulevat kotimaisilta pientuottajilta.   Kiinnostus lähituotantoa ja kotimaisia raaka-aineita kohtaan on kasvanut jo monta vuotta ja pienpanimobuumin myötä myös kotimainen humala on noussut parrasvaloihin. Tornion Panimo toi  markkinoille ensimmäisen täysin kotimaisella humalalla maustetun, valtakunnalliseen jakeluun tulevan oluen Pienet […]

Lue lisää

Fat Lizard Kōkua Maui Session IPA – Mauin maastopalojen tuhojen korjaamisen hyväksi

Espoolainen Fat Lizard Brewing Co. on mukana kansainvälisessä hyväntekeväisyyshankkeessa, jossa oluen avulla autetaan Mauin Lahainan alueen jälleenrakentamista maastopalojen jälkeen. Mauin saarella Havaijilla riehuneet maastopalot tuhosivat noin 12 000 asukkaan Lahainan kaupungin lähes kokonaan. Tulipalot olivat tuhoisin Yhdysvalloissa tapahtunut maastopalo vuosisataan. Saarella on käynnissä valtava operaatio tuhansien ilman kotia jääneiden ihmisten majoittamiseksi sekä toimivan infran uudelleenrakentamiseksi ja […]

Lue lisää

Teerenpeli-ravintola myös Kuopioon

Teerenpeli Yhtiöt avaa uuden ravintolan Kuopioon kevättalvella 2024. Kuopion keskustaan, torin laidalle avattava 8. Teerenpeli-ravintola tuo tarjolle oman panimon ja tislaamon tuotteet. Kahteen kerrokseen tulee terasseineen noin 200 asiakaspaikkaa. Teerenpeli Yhtiöiden toimitusjohtaja ja yrittäjä Anssi Pyysingin mukaan sopivaa liiketilaa etsittiin Kuopiosta pitkään ja tästäkin liiketilasta aloitettiin keskustelu jo ennen pandemiaa, joka sitten hidasti prosessia osaltaan. […]

Lue lisää