Keliakiaviikko: Mitä pitää tietää gluteenittomasta oluesta?
Nykyään moni välttelee viljoja joko allergiasta tai keliakiasta johtuen tai ruokavalion takia.
Nykyään moni välttelee viljoja joko allergiasta tai keliakiasta johtuen tai ruokavalion takia.
Ravintolafestivaali Smaku alkaa tänään. Ensimmäistä kertaa Helsingissä järjestettävä tapahtuma houkuttelee kaupunkilaisia 4-14.9. edullisilla maisteluannoksilla sekä Kalliossa, Töölössä, keskustassa ja Helsingin edustan saaristossa.
Suomeen on perustettu uusi alkoholivalmistajien liitto. Nyt toimintansa aloittanut Tislaamoliitto on ensimmäinen laatuaan Suomessa, ja sen tarkoituksena on edistää kotimaisten tislaamoiden toimintaa, jakaa tietoa sekä tukea alan kehitystä ja yhteistyötä erityisesti nykyisessä muuttuvassa alkoholipoliittisessa ympäristössä.
Karvilassa tapahtuu! Panimolla lauantaina kunnon pirskeet jossa ohjelmasta ei ole pulaa.
Arvolisävero nousi 1.9. ja se tarkoittaa muutoksia myös alkoholijuomien hintoihin niin vähittäiskaupassa kuin ravintoloissakin. Samaan aikaan alkoholin verkkokaupan verotus muuttui ja sen myötä ostajan verovastuu laajeni.
Kesäkuun alkupuolella Suomessa kauppoihin tuli enintään kahdeksanprosenttiset, käymisteitse valmistetut alkoholijuomat. Oluen ystävät hurrasivat etukäteen – nyt saadaan kauppoihin huomattava olutvalikoima, mahtuuhan suurin osa markkinoilla olevista oluista tuon kahdeksan prosentin sisään. Laki on ollut nyt voimassa pari kuukautta, ja onkin hyvä katsoa, tapahtuiko näin?
Radio Helsingin juoma-ja ruoka”jälkiviisaissa” eli Lounastiskissä pohditaan tällä kertaa ravintolan tippikäytäntöjä, niiden muuttumista sekä sienten käyttöä sekä koti-että ravintolakeittiössä. Ajankohtaisia ilmiöitä pohtimassa sommelier ja ravintoloitsija Samuil Angelov, Ruokatoimittajien puheenjohtaja ja toimittaja Kati Pohja, toimittaja Anikó Lehtinen ja keittiömestari ja ruokakirjailija Risto Mikkola.
Siideriä voi käyttää risoton valmistuksessa valkoviinin sijaan, kokeille vaikka!