Olut ravintolassa – lapsipuolen asemassa?
Olutkirjoittaja Janne Koskenniemi pohtii oluen ja ruuan asemaa ravintoloissa.
Olutkirjoittaja Janne Koskenniemi pohtii oluen ja ruuan asemaa ravintoloissa.
Kokeile hapanolutmehustetuista raparpereista tehtyä makeaa piirakkaa. Seuraksi voit tarjota marjoilla tai maustettua hapanolutta, belgityylistä vehnäolutta tai raikasta NEIPAa.
Espoossa sijaitseva Salama Brewing Company muuttaa Keravan Klondyke-taloon. Panimo pyrkii laajentamaan jalansijaansa kansainvälisillä markkinoilla rakentamalla panimon, jonka kapasiteetti on 15-kertainen nykypanimoon verrattuna.
Nyt VTT:n vanhassa tutkimushallissa Espoon Otaniemessä sijaitseva Olari Panimo on muuttamassa – jopa kahteen eri paikkaan. Panimo avaa sekä tuotantolaitoksen että ravintolan sekä Helsingin Konepajalle että Espoon Niittykumpuun.
Ruotsille kuuluvalla Gotlannin saarella historia näkyy, tuntuu ja maistuu. Visbyn keskiaikainen tunnelma on hieno ja saarelta löytyy runsaasti pronssi- ja viikinkiajan hautamonumentteja. Lisäksi saarella pannaan maukasta muinaisolutta, gotlandsdrickeä.
Pohjoismaiden MICHELIN-tähdet jaettiin 27.5.2024 Helsingissä Savoy-teatterissa. Nyt Suomessa on yhdeksän Michelin-tähtiravintolaa, uusia tähtiä Suomeen tuli kaksi, Kozeen Shiwanin The Room ja Rukalla sijaitseva ravintola Tapio, jonka ravintoloitsijoina toimivat suomalais-brittiläinen pariskunta Connor Laybourne ja Johanna Mourujärvi.
Olutposti istutti trooppisen Talvipuutarhan penkille pitkän linjan luovan alan ammattilaisen Antti Reinin, ja pohdimme yhdessä elämää, luovuutta ja alkoholiakin.
Oluttuomarointi on yhä useammalla harrastajalle tuttua, mutta miten siidereitä tuomaroidaan? Päätoimittajamme Anikó Lehtinen kävi tuomaroimassa Suomen Paras Siideri -kilpailussa ja pohtii siiderituomaroinnin saloja.