A. W. Yrjänän ja Kikke Heikkisen vieraana kokkauksen ja kotisiiderin parissa
Olutposti pääsi kyläilemään taiteilija A.W.Yrjänän ja Kikke Heikkisen luo kauniiseen Porvooseen.
Maistelimme pariskunnan itsetekemään siideriä, nautimme mainiossa seurassa kolmen ruokalajin siiderimenun ja kuulimme pariskunnan mietelmiä omenasta, siiderin teosta ja nauttimisesta. Pääsimme myös kurkistamaan pariskunnan Porvoon taloon ja puutarhaakin.
Toimittaja Mariaana Nelimarkka ja Kikke Heikkinen kattavat pöytää juhla-ateriaa varten.
Alkuruuaksi nautittiin siiderillä maustettua tuorehernekeittoa, sienivoita ja tuoretta leipää. Siiderin kanssa, tottakai!
Kyllä kylässä on mukavaa, kilistävät emäntä Kikke Heikkinen, Olutpostin kustantaja cyde Hyttinen, toimittaja Mariaana Nelimarkka ja isäntä A.W.Yrjänä.
Kauniin ruusut ovat pariskunnan omasta puutarhasta.
Pariskunta pitää kokkaamisesta, joten kolmen ruokalajin menu syntyy leikiten.
Pääruokana saatiin siideristä peurapataa.
Jälkiruuaksi nautittiin mehevää omenapiirasta siiderin kera.
Pääsimme myös maistamaan A.W.Yrjänän omaa siideriä.
Kippis hauskalle vierailulle!
Lue siiderimenun reseptit ja lisää pariskunnan siideritarinaa uusimmasta Olutposti-lehdestä.
Katso mitä A.W.Yrjänä kertoo omasta siideristään ja suhteestaan omenapuihin:
Teksti ja kuvat Anikó Lehtinen, video Harri Soinila