Kokeile punajuurta ja olutta yhdessä

Satokausi on parhaimmillaan ja juureksia kannattaa hyödyntää myös oluen kera.

Tässä helppo ja hyvä punajuuritahna, joka onnistuu mainiosti myös porkkanasta. Seuraksi hyvää leipää ja hedelmäistä saksalaistyylistä vehnäolutta, raikasta APA-olutta tai amber alea.

Punajuuri&vaniljatahna

  • 4 punajuurta kuorittuna ja lohkottuna
  • 2 dl sokeria
  • 1,5 dl vehnäolutta
  • 1 kanelitanko
  • 1 vaniljatanko
  • Noin 1/2 dl öljyä
  • Suola
  • Mustapippuri

Päälle:

  • Tuore timjami
  • Siemenet tai saksanpähkinä
  • Voit murentaa päälle myös vuohenjuustoa!

Laita punajuuret, sokeri, olut, kanelitanko ja vaniljatanko kasariin ja keitä niin kauan, että neste on haihtunut melkein kokonaan pois. Jäähdytä, lisää öljy ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Levitä leivän päälle, kaada olutta lasiin ja nauti!

Katso myös Olutpostin satokausimenu.