Viini- ja Ruokamessut ovat makujen ja ruokakirjojen juhlaa
Helsingin Messukeskuksessa voi vierailla viikonlopun aikana Viini- ja Ruokamessuilla, jotka järjestetään Kirjamessujen kyljessä. Kahden messun yhdistelmä on onnistunut tapahtuma, joka ravitsee sekä henkeä että ruumista.
Viini- ja Ruokamessut ovat oiva tapa tutustua sekä erilaisiin makuihin että juomiin, samalla saaden vinkkejä ajankohtaisista ruokakirjoista, niiden tekijöitä on nimittäin puhumassa ja kokkaamassa tapahtuman näytöskeittiössä runsaasti. Messut ovat erittäin suosittuja, tapahtumassa vieraili viime vuonna yli 88 000 kävijää.
Messujen näytteilleasettajista löytyy runsaasti erilaista ruokatuotetta, niin raaka-aineita, herkkuja kuin valmiita annoksiakin, sekä juomien nauttimisen oheen että vähän isompaakin nälkään. Tuttuja ruokia ovat erilaiset pizzat, tapaslautaset, jäätelö sekä vaikka toffeet, mutta löytyy messuilta runsaasti tuotteista myös uusien makujen etsijöille. Neljä erilaista ravintolaa palvelee nälkäisiä asiakkaita omine istuinpaikkoineen.
Juomapuolella korostuu tapahtuman nimijuoma viini, mukana on muun muassa kreikkalaisia, espanjalaisia, ranskalaisia viinejä sekä chileläisiä, yhdysvaltalaisia ja eteläafrikkalaisia viinejä. Suomalaisia hedelmäviinejä’ pääsee maistamaan Ainoan tiskillä.
Messuilta löytyy sieltä muiden juomien ystäville tarjontaa. Olutta saa Stadin Panimon ja Husky Brewingin tiskeiltä, cocktaileja voi maistella usealla tiskillä ja alkoholittomista tuotteista saa maistella mm. kombutchaa ja erilaisia virvoitusjuomia.
Viini- ja Ruokamessuilla järjestetään myös Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailuiden finaalit. Kisatunnelma huipentuu voittajien julkistukseen perjantaina.
Tastingeja löytyy kymmeniä viininystäviä varten, ja yksi kiinnostavimpia ohjelmanumeroita on rypäleenpoljennan SM-kilpailu, jossa mitellään, kuka polkee rypäleistä eniten mehua jaloillaan.
’
Kuvat: Anikó Lehtinen