Viikon resepti: Yrttinen oluttölkkikana

Chilihillokkeen kanssa nautittu yrttinen oluttölkkikana on mainio herkku kylmenevään vuodenaikaan.

Paistettu kana

Ainekset: 
• 1 tuore tai pakasteesta sulatettu kana
• Sitruunanpuolikas

Marinadi
• 2 rkl oliiviöljyä
• 1 tl suolaa
• ¼ tl chilijauhetta
• ½ tl rouhittua mustapippuria
• 2 valkosipulin kynttä pienittynä
• 1 tl Worcester-kastiketta
• 1 dl meiramia
• 2 oksaa rosmariinia
• 2 rkl ruokosokeria

Valmistukseen
• 1 tölkki (33 cl) hennosti humaloitua lager-olutta

Chilijam
• Tuore punainen chilipalko
• 100 g sokeria
• timjaminkukkaa hienonnettua
• 1 dl vaaleaa lagerolutta

Kuutioi chili ja freesaa sitä hetki pannussa. Lisää pannulle sokeri ja ripaus timjaminkukkaa. Anna seoksen karamellisoitua miedolla lämmöllä. Lisää olut ja ke

Kuivaa kanan pinta. Hiero pintaa sitruunanpuolikkaalla. Sekoita marinadin ainekset ja hiero marinadi kanan pintaan ja onteloihin. Avaa tölkki keskiolutta. Kaada siitä puolet lasiin ja nauti. Pistele sitten oluttölkin kanteen ja yläreunaan (nestepinnan yläpuolelle) reikiä vaikkapa haarukalla, paistihaarukalla tai terävällä veitsellä.
Laita oluttölkki tasaiselle alustalle ja paina maustettu kana tölkin päälle, niin että tölkki uppoaa kanan vatsaonteloon ja se ikään kuin istuu tölkin päällä.

Grillaa broileria miedolla lämmöllä epäsuorasti joko kannellisessa grillissä tai folion alla. Grillaus vie aikaa noin 1–2 tuntia, riippuen kanan koosta. Kokeile kypsyyttä veitsen kärjellä koivesta. Jos neste on kirkasta, kana on kypsä. Ota kana grillistä ja kääri hetkeksi folioon. Laita sen jälkeen isolle leikkuulaudalle ja leikkaa siitä viipaleita.

Tarjoa yrttinen olutkana chilihillon kera. Voit syödä käsin ja dippailla hilloon.

Juomasuositus: Karamellinen IPA, raikas lager tai mausteinen saison-olut

Teksti ja kuva: Anikó Lehtinen

Resepti on julkaistu Olutposti-lehden numerossa 2/2022.