Viikon resepti: Kookoskinuski, hapanolutmarinoidut hedelmät ja sour ale

Hapanolutta voi hyvin käyttää myös ruuanlaittoon ja jälkiruokiin se tuo ihanaa kirpeyttä, jolla voi korvata esimerkiksi sitrushedelmien mehun. Kokeile eksoottista kookoskinuskia hapanolutmarinoitujen ananasten tai mangojen kera!

Kookoskinuski ja hapanolutmarinoidut hedelmät

1 ananas kuorittuna ja lohkottuna tai 2 mangoa (jos haluat päästä tosi helpolla, voit käyttää säilykkeitä tai pakastehedelmiä)

Marinointiliemi:

  • 2 dl kirpeää hapanolutta
  • 1 rkl hunajaa
  • Ripaus chiliä
  • Ripaus suolaa

Kinuski:

  • 4 dl kookosmaitoa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria tai muscovadoa tai palmusokeria

Sekoita marinointiliemi ja sekoittele ananaspalat marinadiin. Laita kinuskin ainekset kasariin ja keitä hiljaisella tulella vähän pulputtaen kunnes sakenee. Sekoita välillä. Tarjoile hapanolutananakset kuuman kinuskin kanssa.

Juomaksi trooppisilla hedelmillä maustettu hapanolut, pehmeä pastry stout tai raikas NEIPA.

Teksti ja kuva: Anikó Lehtinen