Viikon olut ja ruoka -pari: Uunipaprikat olutharissamajoneesilla ja NEIPA
NEIPA-olut on oiva ruokajuoma, mutta sillä voi myös hyvin maustaa erilaisia kastikkeita, kuten uunipaprikoiden kanssa tarjottavaa harissamajoneesia. Kokeile vaikka itse!
Uunipaprikat yrtticouscousilla ja olutharissamajoneesilla
- 4 suippopaprikaa
Couscous-salaatti:
- noin 4 dl valmista couscousia
- parikymmentä oliivia
- 1,5 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pienittynä
- 1 dl manteleita
- 1 dl kuivattuja karpaloita
- hyppysellinen kanelia
- hyppysellinen palmusokeria
- suolaa ja mustapippuria
- kourallinen ruohosipulia pieneksi hakattuna
- puoli ruukullista minttua pieneksi hakattuna
- puoli ruukullista persiljaa pieneksi hakattuna
Oluinen harissamajoneesi
- 1,5 dl (vegaani) majoneesia
- 2-3 tl harissatahnaa maun mukaan
- 0,5 dl NEIPA-olutta (hennosti humaloitua)
Sekoita yhteen, lisää harissatahnaa aina välillä maistaen. Sekoita couscous-salaatin ainekset ja jätä viileään hetkeksi. Laita uuni lämpenemään 200 -asteeseen. Puolita paprikat ja laita uunipellille leivinpaperin päälle. Täytä couscousilla ja paista uunissa noin 10 minuuttia. Viimeistele yrteillä ja tarjoa viereen oluista harissamajoneesia, juomana viereen sitruksinen NEIPA, kevyt APA tai sessio-IPA.