Viikon olut ja ruoka -pari: savukinkku-avokadomousse ja IPA-olut
Jos vielä kinkkua on jäljellä, voit kokeilla tätä erinomaista makuparia; savukinkku-avokadomoussea ja hedelmäisen katkeraa IPA-olutta.
Savukinkun ja avokadon rasvaisuutta leikkaa mukavasti IPA-oluen katkeruus kun samalla oluen hedelmäisyys tuo esiin ruuasta moniulotteisia aromeja. IPA-oluet käyvät erinomaisesti rasvaisen ruuan kanssa, on sitten kyseessä liha- tai rasvisruoka.
SAVUKINKKU-AVOKADOMOUSSE RUISNAPISSA
- 200 g savukinkkua, meetwurstia tai muuta savuisaa leikkelettä pieninä kuutioina
- 1 avokado
- noin 8-10 ruisnappia
- suolaa, mustapippuria
Sekoita leikkele ja avokado tahnaksi. Mausta reippaasti suolalla sekä pippurilla. Laita jääkaappiin tekeytymään noin puoleksi tunniksi. Täytä massa ruisnappeihin ja tarjoa heti IPA-oluen kera.