Viikon olut ja ruoka -pari: savukinkku-avokadomousse ja IPA-olut

Jos vielä kinkkua on jäljellä, voit kokeilla tätä erinomaista makuparia; savukinkku-avokadomoussea ja hedelmäisen katkeraa IPA-olutta.

Savukinkun ja avokadon rasvaisuutta leikkaa mukavasti IPA-oluen katkeruus kun samalla oluen hedelmäisyys tuo esiin ruuasta moniulotteisia aromeja. IPA-oluet käyvät erinomaisesti rasvaisen ruuan kanssa, on sitten kyseessä liha- tai rasvisruoka.

SAVUKINKKU-AVOKADOMOUSSE RUISNAPISSA

  • 200 g sa­vu­kinkkua, meet­wurs­tia tai muu­ta sa­vui­saa leik­ke­let­tä pie­ni­nä kuutioina
  • 1 avo­ka­do
  • noin 8-10 ruis­nap­pia
  • suo­laa, mustapip­pu­ria

Se­koi­ta leik­ke­le ja avo­ka­do tahnaksi. Maus­ta reippaasti suo­lal­la se­kä pip­pu­ril­la. Lai­ta jää­kaap­piin te­key­ty­mään noin puo­lek­si tun­nik­si. Täy­tä mas­sa ruis­nap­pei­hin ja tar­joa he­ti IPA-oluen kera.