Viikon olut ja ruoka -pari: juuresvoi ja brown ale

Hieman makeansuolainen juuresvoi vaalealla leivällä ja hennon paahteinen brown ale ovat maukas pari, jossa voin juurevuus yhdistyy oluen maltaiseen makeuteen. Sekä ruoka että juoma ovat mehevän makuisia ja tukevat toisiaan mukavasti.

Juuresmajoneesi

  • noin 200-300 g lanttua, palsternakkaa tai muuta juuresta
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 dl brown ale -olutta
  • 1 tl hunajaa
  • 1 dl majoneesia
  • rosmariinia
  • suolaa ja mustapippuria

Leikkaa lanttu palasiksi ja laita uunipellille. Sekoita olut, hunaja ja öljy, pirskottele lanttupalojen päälle ja paahda lantut  uunissa noin 10-15 minuuttia (niin että lanttu pehmenee) 200 asteessa. Anna jäähtyä. Laita lanttu kulhoon ja kaikki vuoassa ollut neste, lisää rosmariinia ja majoneesi. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi, maista ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarjoa rapeakuorisen leivän kera. Juomaksi maltainen brown ale.

Katso lisää:

Leipään makua mäskillä ja vierteellä