Uudenlainen mallasohra käyttöön
Maailman ensimmäiset luontaisesti gluteenittomat ohrat ovat odotettu uutuus elintarvike- ja juomateollisuuden parissa.
Prebioottinen eli runsaasti hitaasti sulavaa kuitua sisältävä BARLEYmax® sekä ensimmäinen luontaisesti gluteeniton Kebari® -ohra edustavat terveyttä edistävien täysjyväviljojen uutta sukupolvea. Tänä keväänä ne esitellään Pohjois-Euroopan markkinoilla suomalaisyritysten voimin. Prebioottinen eli runsaasti suoliston terveyttä edistävää, hitaasti sulavaa kuitua sisältävä BARLEYmax® -ohra sekä gluteenittomat Kebari® -ohrat edustavat terveyttä edistävien täysjyväviljojen uutta sukupolvea. Uudentyyppiset ohrat on jalostettu Australiassa, ja ensimmäiset näistä ohrista jalostetut elintarvikkeet ovat jo markkinoilla Australian lisäksi mm. Japanissa sekä USA:ssa.
BARLEYmax® ja Kebari® -ohrat taipuvat lukuisiin mylly- leipomo- ja juomateollisuuden tuotteisiin, kuten muroihin, mysleihin, leipätuotteisiin, välipalapatukoihin sekä oluen ja olutmallastuotteiden valmistukseen.
Kebari® -ohrat voidaan jakaa kahteen eri tyyppiin: panimo- ja juomateollisuuden käyttöön jalostettuun mallasohraan sekä elintarvikesovelluksiin suunnattuun kuorettomaan elintarvikeohraan. Kebari®-mallasohran gluteenipitoisuus on alle 5 ppm. Sen mallastuslaatu poikkeaa hieman eurooppalaisten yleisesti käytettyjen mallastusohrien laadusta, mutta oikealla mallastusreseptiikalla Kebarin erityisominaisuudet huomioiden se tarjoaa vaivattoman tavan saada luontaisesti gluteenitonta, tasapainoista ohramallasta panimoiden sekä muun juomateollisuuden
käyttöön. Kebari® -mallaserät toimitetaan omasta Hausjärvellä sijaitsevasta mallastamosta.
Skaalautuva rumpumallastuslaitteisto mahdollistaa eräkohtaisen räätälöinnin asiakkaiden tarpeisiin.
Ohrauutuudet esitellään tänä keväänä Pohjois-Euroopan markkinoilla suomalaisyritysten voimin. Oululainen tuotekehitysyritys Golden Malt solmi pari vuotta sitten tuotekehitys- ja markkinointiyhteistyösopimuksen australialaisten kanssa. Golden Maltin myyntikanavana PohjoisEuroopassa toimii suomalainen yhteistyöyritys FoodFarm. Tälle keväälle elintarvike- ja juomateollisuuteen päästään toimittamaan pieniä testimääriä näitä uuden sukupolven ohria. Isompien määrien toimitukset aloitetaan näillä näkymin vuoden päästä.
Lähde ja kuva: Golden Malt