Uudeksi vuodeksi puolukkaista hirvenfilettä, litistettyjä yrttiperunoita ja olutkastike
Tee uuden vuoden aatoksi hieman juhlavampaa pöytään. Puolukkainen hirvenfile litistettyjen yrttiperunoiden kanssa maistuu monelle, ja koko ruuan kruunaa doppelbock-oluesta keitetty kastike.
Puolukkaista hirvenfilettä, litistettyjä yrttiperunoita ja olutkastike
Varaa noin 150 g pala hirven ulko-tai sisäfilettä (tai nautaa) syöjää kohti sekä voita ja öljyä paistamiseen. Jos haluat tehdä annoksen kasvissyöjille, korvaa liha valitsemallasi kasvisproteiinilla ja käytä kastikkeessa sijaan kasvisliemikuutiota, hieman soijaa ja hunajaa.
Oluinen puolukka-sipulilisuke
- 2 sipulia
- 1 dl puolukkaa
- 1/2 dl bock- tai doppelbock-olutta
Litistetyt yrttiperunat
- Noin 8-10 perunaa
- 2 dl yrttejä kuten basilikaa, tinjamia, salviaa ja persiljaa
- 1 dl öljyä
- suolaa ja mustapippuria
Oluinen riistakastike
- Hirven paistoliemi
- 1 dl bock- tai doppelbock-olutta
- 1/2 lihaliemikuutio
- suolaa ja mustapippuria
Valmistele lihat paistamista varten poistamalla kalvot. Esikeitä perunat al denteksi. Surauta sauvasekoittimella 1,5 dl öljyä ja yrtit, mausta suolalla ja mustapippurilla. Paahda perunoita vähässä öljyssä (halkaise isoimmat), ne saavat hieman kärähtää. Lisää yrttiöljy ja paahda lisää niin että osa yrteistä ”palaa” hieman.
Tee lisuke pienimällä sipulit. Kuullota ne öljyssä, lisää puolukat ja olut. Mausta ja anna nesteen kiehua pois.
Paista pihvit ja laita folion sisään vetäytymään. Tee kastike laittamalla paistinpannulle olutta. Anna sen kuumentua, laita sekaan puolikas lihaliemikuutio, mausta ja anna keittyä hieman kasaan.
Tarjoa hirvifilepihvit perunoiden, oluisen puolukka-sipulilisukkeen ja kastikkeen kera. Juomaksi maltaista doppelbockia tai paahteista imperial stout -olutta. .
Katso myös:
Viikon olut ja ruoka -pari: Kolmen suklaan kakku ja hapanoluthunajaviikunat