Syntiset olutruuat pikkunälkään!
Joskus sitä tekee mieli pieniä herkkuja, vaikka ei varsinaisesti nälkä olisi, tai haluaa tarjota jotain hauskaa ja maukasta illanvietossa. Tässä mukavia naposteltavia, jotka voi nauttia erikseen tai yhdessä – jolloin niistä tulee kokonainen ateria hyvä oluen kera! Kaikki reseptit ovat neljälle.

Piparjuurikinkkukääryleet
- n. 20 keittokinkkuviipaletta
- n. 2 dl täysrasvaista turkkilaista jugurttia
- 1-2 rkl piparjuuritahnaa (riippuen miten kirpeää haluat)
- suolaa ja mustapippuria
Sekoita turkkilainen jugurtti, piparjuuritahna ja mausteet. Maista ja mausta. Laita vähän yli ruokalusikallinen tahnaa keittokinkulle ja kääri rullaksi. Laita viileään tuorekelmun alle tunniksi ja tarjoa vaalean lager- oluen kera.

Oluella maustetut täytetyt kanamunat
- 4 kanamunaa
- noin 2 rkl majoneesia
- 1 rkl sinappia
- 3 rkl pehmeää voita
- 1 rkl vehnäolutta
- suolaa ja mustapippuria
Kuori jäähtyneet keitetyt kananmunat ja leikkaa kahtia. Poista keltuainen ja murenna se kulhoon. Lisää majoneesia, sinappia, olutta ja voita varovasti, sekoita ja maista välillä. Mausta suolalla ja pippurilla. Pursota täyte kananmunanpuolikkaisiin. Laita jääkaappiin kelmun alle ainakin kahdeksi tunniksi. Tarjoa belgityylisen tai saksalaistylisen vehnäoluen, pilsin tai lagerin kanssa. Vinkki: jos haluat tahnasta kevyempää, lisää siihen myös luonnonjugurttia.

Halloumiranskalaiset ja herneolutmajoneesidippi
Halloumiranskalaiset
- 500 g halloumijuustoa
- 1 dl vehnäjauhoja
- Öljyä paistamiseen (tai voit tehdä nämä air fryerissa)
Oluella maustettu herneolutmajoneesidippi
- 200 g pakasteherneitä
- 1 dl majoneesia
- 2 rkl saksalaistyylistä vehnäolutta
- Suolaa ja mustapippuria
Sekoita dipin ainekset sauvasekoittimella sileäksi, mausta ja maista. Laita viileään noin tunniksi.
Leikkaa halloumi noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Leikkaa viipaleet pitkittäin 2–3 osaan. Pyörittele halloumipalat vehnäjauhoseoksessa. Kuumenna öljy wokpannussa tai kasarissa 180 -asteiseksi. Voit kokeilla öljyn kuumuuden vaikka leipäpalalla. Öljy on silloin riittävän kuumaa, kun leipäpala ruskistuu noin 20 sekunnissa. Paista juustot öljyssä muutamassa erässä, noin kahden minuutin ajan. Nosta sitten reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan. Nauti heti hernedipin, saksalaistyylisen vehnäoluen tai vaalean lageroluen kanssa.
Kuvat: Anikó Lehtinen




