Ystävänpäiväksi olut ja vaaleanpunaiset makupalat -tasting
Elämä voi olla vain pelkkää vaaleanpunaista ystävänpäivänä. Näin on, jos kokeilet olut ja vaaleanpunaiset makupalat -tastingia. Kutsu kamut kokoon ja maistelkaa mainioita oluita berliininmunkin, paahtopaistin, katkarapujen ja juuston kera!
Maisteluparit:
- Paistettua lohta ja kylmäsavupils (kuten Takatalo & Tompurin Kaski Pils) – mehevän lohen ja miedosti savuisen oluen yhdistelmä on oiva ja saa lohen maistumaan hieman loimutetulle.
- Paahtopaistia, retiisiä ja ESB (kuten Fuller’s ESB Extra Special Bitter )- karamellisen maltainen ja hieman hedelmäinen ESB antaa mukavaa vastamakua suolaisen mehevälle paahtopaistille, retiisin keventäessä kokonaisuutta. Tässä toimii myös piparjuuri!
- Berliininmunkki ja NEIPA (kuten Olarin Panimon Runaway NEIPA) – voimakkaan rasvaisen ja makean munkin kanssa sitrusmainen NEIPA keventää makua ja saa haluamaan munkkia lisää.
- Brie ja belgityylinen hapanolut (kuten Rodenbach Alexander) – Huoneenlämpöisenä tarjottavan brien pehmeän rasvainen maku pääsee oikeuksiinsa monitasoisen ja hieman viinimäisen oluen kanssa. Rodenbach Alexander on ehdoton juusto-olut!
- Jokerina berliininmunkki ja marjainen hapanolut, jossa oluen marjaisuus sopii munkin hillon kanssa ja oluen happamuus raikastaa munkin rasvaisuutta.
Ja jos et löydä juuri näitä oluita, samantyyppiset oluet käyvät hyvin.
Kuva: Anikó Lehtinen
Olutposti toivottaa hyvää ystävänpäivää!
Katso myös: