Oluella maustettu jouluinen taatelikakku vaniljakreemillä ja kinuskilla
Tee jouluksi suussasulava, oluella maustettu jouluinen taatelikakku vaniljakreemillä ja kinuskilla. Maistuu varmasti kaikille!
Oluella maustettu taatelikakku vaniljakreemillä ja kinuskilla
Pohja:
- 2 dl doppelbock-olutta tai muuta maltaista olutta
- 2 mandariinin mehu
- 250 g taateleita
- 200 g voita tai margariinia
- 2 kpl kanamunia
- 2 dl muscovadosokeria
- 1 dl sokeria
- 4½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl ruokasoodaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
Vaniljakreemi:
- 150 g voita
- 400 g vaniljatuorejuustoa (tai maustamatonta tuorejuustoa, 2,5 dl tomusokeria ja 1/2 dl vaniljasokeria)
Lisäksi:
- Noin 2 dl kinuskikastiketta
Kiehauta olut, mehu ja taatelit kattilassa ja anna taateleiden pehmentyä hetki. Lisää paloiteltu voi seokseen ja anna jäähtyä. Sekoita massaksi sauvasekoittimella.
Lisää munat taateliseokseen ja sekoita. Lisää myös taateliseokseen sokerit ja sekoita. Sekoita keskenään vehnäjauhot, ruokasooda, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää jauhot taateliseokseen ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina pyöreään irtopohjavuokaan leivinpaperin päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Jäähdytä taatelikakku huoneenlämpöiseksi.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto sauvasekoittimella. Leikkaa huoneenlämpöinen kakku vaakaan kahtia. Levitä kinuskikastiketta alaosan päälle. Levitä sitten päälle vaniljakreemiä. Nosta toinen osa kakkua päälle ja levitä taas päälle ensin kinuskikastiketta ja vaniljakreemiä. Koristele rikotuilla pipareilla.
Nauti maltaisen doppelbockin, belgidubbelin, imperial stoutin tai belgityyppisen kriekin kanssa. Hyvin tämän kanssa sopii myös glögi, glögikuohuviinicocktail, kuiva omenasiideri tai kevyt pinot.
Kuvat: Anikó Lehtinen