Hävikinhallintaa joulunaikaan – mäskipaistettu kinkku

Olutposti tarjoaa kokki Risto Mikkolan tavan hyödyntää oluen mäskiä kinkun paistossa.

Oluen tai kotioluen teosta jää aina reippaasti märkää mallasrouhetta eli mäskiä. Nyt voit hyödyntää muuten roskiin menevän mäskin kinkunpaistossa. Kokeile miltä maistuu kokki Risto Mikkolan ideoima mäskikinkku.

Mäskikinkku

  • 300 g mäskiä
  • 200 g ruisjauhoja
  • 1/2 dl siirappia
  • 1 tl suolaa

Paista kinkku. Sekoita ainesosat taikinaksi. Kaulitaan taikina kahden leivinpaperin välissä levyksi ja heitetään kinkun peitoksi päälle ja paahdetaan uunissa 225 asteessa 15 minuuttia.

Katso myös mäskileivän resepti!

Jouluinen mäskileipä ja tomaattivoi