Maista Olutpostin Juhlamenu Laureassa!
Olutpostin Juhlalehden kolmen ruokalajin juhlamenu on nyt mahdollista maistaa tämän viikon ajan 4-8.10. Laurea Ammattikoulun Leppävaaran toimipisteessä, opetuskeittiö BarLaurean ravintola Flowssa.
Menun lehteen ovat laatineet ravintolan keittiömestari Jarmo Vähä-Savo, ravintolapäällikkö Teemu Sirainen, lehtori Henry Lybäck ja baarimestari, projektipäällikkö Mika Vitikka.
Koko menu on suunniteltu nimenomaan Olutpostille ja siinä on haluttu nostaa esiin oluen roolia myös juhlavammassa ruokailussa.
Menu koostuu marjaisesta olutaperitiivista, pale ale-oluella silatusta kampasimpukkarisotosta, maissikananrinnasta palsternakkapyrén ja lagersabayonin kera ja tummalla oluella maustetusta suklaakakusta appelsiinisorbetin kanssa.
Jokaiselle annokselle löytyy räätälöidyt juomasuositukset suomalaisista pienpanimo-oluista ja nämä samat oluet löytyvät myös ruokien raaka-aineina.
Aperitiivissa on käytetty Malmgårdin Kuningatar Souria, alkuruuasta Fat Lizard Brewing Co.:n Ankle Slapper American Pale Alea, pääruuan kastike on maustettu Ruosniemen Panimon Ruosmarkku Lagerilla ja jälkiruuan suklaakakku taas Sonnisaari Panimon Mulkero-stoutilla.
Kolmen ruokalajin menu maksaa opiskelijakortilla 10 euroa ja muille 15 euroa.
Ravintola Flow
Vanha Maantie 9-11, Laurea AMK, Espoo
Varaa pöytä barlaurea@laurea.fi
Katso myös reseptit Juhlalehdestä kotona toteutettavaksi!
Teksti ja kuvat: Anikó Lehtinen