Pääsiäiseksi lampaankaretta olutmarinadissa

Kokeile oluella marinoitua lampaankaretta pääsiäiseksi. Oluen kanssa tietysti!

Olutmarinoitu lampaankare, tumma olutkastike ja piparjuuriperunat

  • Lampaankare:
  • 800 g karetta
  • Tuoretta timjamia koristeeksi
  • Kareen marinadi:
  • 1 dl porter-olutta
  • 1 dl kahvia
  • Laakerinlehti
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 sipuli
  • 1 rkl hunajaa

Sekoita marinadi ja marinoi karetta marinadissa vuorokauden ajan. Ota kare jääkaapista, pyyhi marinadi pois ja paista kareen pintaan väri pannulla. Paista uunissa 180 asteessa, noin 8-12 astetta (riippuen miten kypsäksi kareen haluat).

Olutkastike:

  • 1 paprika
  • 1 dl tummaa lager-olutta
  • 2 dl lihalientä
  • Maissisuurusta(Maizena)
  • Sokeria
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Laakerinlehti

Suikaloi paprika ja paahda sitä kuumalla kuivalla pannulla hetken, että paprikan pinta vähän mustuu. Laita paprika ja muut kastikeainekset kasariin ja kiehauta ne. Suurusta maissisuuruksella. Tarkista maku ja mausta.

Piparjuuriperuna:

  • 5-6 kpl perunaa
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl tuoretta piparjuurta raastettuna
  • Persiljaa

Keitä perunat vähän koviksi. Jäähdytä perunat ja paina ne sormella littanaksi. Laita pannulle voi ja piparjuuri ja paista perunat siinä. Lisää lopuksi persiljaa. Laita tarjolle karetta, kastiketta ja perunoita. Olueksi voi valita tumma lager-oluen, belgityylisen tumman alen tai paahteisen porterin.