Maukas siskonmakkara-ramen oluen kumppaniksi

Siskonmakkaraa on totuttu käyttämään perinteisten suomalaisten makujen kera, mutta se soveltuu hyvin myös itämaiseen ruokaan. Maukkaana ja rasvaisena siskonmakkara käy myös erittäin hyvin oluen kanssa. Tässä helpossa siskonmakkara-ramenissa yhdistyy kaikki itämaisen ramen-keiton ja perinteisen siskonmakkaran hyvät ominaisuudet. Kun vielä lisää siihen ruokajuomaksi hedelmäisen pale ale-oluen tai rapsakan pilsin, täydellinen iltaruoka on valmis.

Siskonmakkara-ramenkeitto

  • 2 l kanalientä tai kasvislientä
  • 2 dl sokeriherneitä
  • 1 kpl paprika ohueksi siivutettuna
  • 2 kpl porkkanaa ohueksi siivutettuna
  • 200 g siskonmakkaroita
  • Sriracha-kastiketta (tai muuta tulista kastiketta)
  • 2 avokadoa puolitettuna ja siivutettuna
  • 1 pss ilmakuivattuja nuudeleita
  • Korianteria

Lämmitä tai valmista kana- tai kasvisliemi ja sen kuumentuessa leikkaa vihannekset suikaleiksi. Lämmitä öljyä paistinpannussa ja puserra siskonmakkaroita pieninä palloina paistinpannulle, paista makkarapalloihin kunnon paistopinta, laita mukaan hieman tulista kastiketta ja anna pallojen maustua. Laita nuudelit kuumaan liemeen hetkeksi.

Kasaa suurien laakeiden kulhojen pohjalle sokeriherneitä, paprika- ja porkkanasuikaleita. Kaada kuuma liemi nuudeleineen päälle. Laita päällimmäiseksi siskonmakkarapalleroita ja avokadosiivuja. Viimeistele korianterilla. Nauti kuumana kylmän oluen kera.

Tuhti graavilohipasta IPA-oluen seuraan