Olutliiton Hyvä Tuomas 2018 on Bryggerin Olli Majanen
Maineikkaan panimoravintola Bryggerin toimitusjohtaja, ravintolapäällikkö ja olutsommelier Olli Majanen valittiin kiertopalkinnon saajaksi ravintola Teerenpelissä Helsingin Kampissa.
Majanen on kokenut ravintoloitsija ja oluen ystävä. Hän valmistui olutsommelieriksi London Beer Academysta (nyk. The Beer & Cider Academy) 2016. 1964 Tampereella syntynyt Majanen omaa vankan lähes 30 vuoden kokemuksen juoma- ja ravintola-alalta. Hänen työnantajinaan ovat toimineet mm. alkoholin maahantuoja Servaali, HOK-Elanto, SOK, mm. Kalaravintoloistaan tuttu Delifox ja Osuusliike Elanto.
Helsingin Sofiankadulla sijaitseva palkittu panimoravintola Bryggeri on pääkaupungin arvostetuimpia olutravintoloita. Bryggerillä on sisarravintola myös Berliinissä.
Olutposti tavoitti Hyvä Tuomas -palkinnonsaajan tuoreeltaan.
Onnea palkinnon johdosta. Osasitko odottaa tulevasi palkituksi?
”Kiitos paljon. En todellakaan osannut. Onhan Suomessa paljon nimekkäämpiä ja pitkäaikaisempiakin tekijöitä kuin minä, vaikka toki minustakin on jotain merkkiä alalle jäänyt.”
Miten koet tämän kaltaisten palkintojen tärkeyden?
”Kaikki mikä tuo olutta ja olutalaa julkisuuteen on hyväksi alalle. Olisi hienoa nähdä myös naisia useammin palkittuina.”
Hyvä Tuomas— on Olutliiton vuosittain myöntämä kiertopalkinto— ansiokkaasta työstä olutkulttuurin hyväksi. Kunkin vuoden Hyvän Tuomaan valitsevat aiemmin palkinnon saaneet.
Vuoden 2018 Pahaksi Nuutiksi valittiin samassa tilaisuudessa perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikon alkoholipoliittinen työryhmä.
—
Kuva: Anikó Lehtinen