Fat Lizard Brewing Co ja kotileipomo Sorsa kommunikoivat nyt digitaalisilla tuotepasseilla
Espoolainen pienpanimo Fat Lizard Brewing Co. ja pohjoiskarjalainen kotileipomo Sorsa ottivat käyttöön ensimmäisenä Suomessa uudentyyppiset digitaaliset tuotepassit, joissa QR-koodin kautta voi lukea mm. tuotetietoja ja jakaa niitä eteenpäin.
Fat Lizard Brewing Co:n ja kotileipomo Sorsan käyttöönottamassa Ezette-tuotepassissa lukijalle avautuu useita eri toimintoja, jotka helpottavat lukukokemusta, kuten säädettävä fonttikoko ja ääneenlukutoiminto. Digitaalinen tuotepassi sisältää tietoa mm. tuotteen raaka-aineista, tuotannosta ja kierrätyksestä. Koska tuotepassin sisältöjä voi jakaa eteenpäin sähköpostilla ja some-kanaviin, on sillä myös tuotteiden menekkiä ja yrityksen brändia edistävä merkitys.
– Olemme aina olleet etulinjassa ottamassa käyttöön uutta – erityisesti silloin, kun kyse on arvojemme mukaisista ratkaisuista. Digitaalinen tuotepassi on tästä linjastamme loistava esimerkki. Sen konseptissa ja teknologiassa yhdistyy moni asia, joita haluamme itsekin edistää: avoimuus, saavutettavuus ja tasa-arvoinen palvelu kaikille, toteaa Fat Lizard Brewing Co. -panimon luova johtaja Topi Kairenius. –Ensimmäinen tuotepassilla varustettu oluemme, matala-alkoholinen uutuus Fat Lite Micro NEIPA, löytyy marketeista kesän aikana.
Tuotepassin otti käyttöönsä myös aitoja käsintehtyjä karjalanpiirakoita leipova pohjoiskarjalainen kotileipomo Sorsa. Kotileipomo Sorsan tuotepassit ilmestyvät piirakkapakkauksiin heti kun edelliset pakkaukset on käytetty.
– Vaikka olemme tällainen perinteinen leipomo, haluamme palvella asiakkaitamme myös tällä tapaa. Ja löytyyhän sieltä QR-koodin takaa muutakin kuin tuotetietoja, mikä edistää leipomon tunnettavuutta ja karjalaista ruokakulttuuria, toteaa pitkän linjan leipomoyrittäjä Anna-Liisa Karpathakis.
Kumpikin yritys haluaa olla hereillä jo nyt, sillä digitaalista tuotepassia (DPP) vaaditaan koko ajan yhä useammissa tuotekategorioissa. Lisäksi EU:n esteettömyysdirektiivi tulee voimaan tänä kesänä ja se koskee laajasti digitaalisia palveluita sekä tuotteita, kuten verkkosivustoja, mobiilisovelluksia, pankkipalveluita ja oletettavasti tietenkin myös digitaalisia tuotepasseja. Direktiivillä helpotetaan kaikkien, erityisesti vammaisten henkilöiden, itsenäistä elämää ja osallistumista yhteiskuntaan.
– Käyttämämme teknologia on ruotsalaista alkuperää ja sillä on tehty lähes 100 % maan päivälehdistä sekä useita eri julkaisuja Euroopassa. Huomasimme, että kyseinen tekniikka sopii sovellettuna mainiosti myös tuotepasseihin sekä manuaaleihin e-lehtien lisäksi. Itse tuotetietojen lisäksi palvelu mahdollistaa tietouden lisäksi myös lisäsisältöjä ja erilaisia myyntiä edistäviä elementtejä. Myös hiilijalanjälki kiinnostaa niin kuluttajia kuin jälleenmyyjiä, joten olemme ajan hermolla. Tänä vuonna näitä tullaan näkemään useissa eri yhteyksissä ja tuotteissa, kertoo Ezetteä luotsaava Provisual Oy:n toimitusjohtaja Jari Hyttinen.
Lähde Provisual oy, Kuvat Milla Näppi