Artikkelit

Pizzaa ja olutta illanistujaisiin

Olut ja pizza on klassikkoyhdistelmä, mutta siitäkin saa irti enemmän, jos järjestää vaikka pizzabileet, joissa tehdään erilaisia pizzoja ja maistellaan erilaisia oluita. Pizzan leipämäisen pohjan takia melkein kaikki oluet käyvät hyvin sen kanssa. Pohjana yleensä oleva tomaattikastike ja siihen kuuluvat yrtit ovat erikoisen hyvää lagerin, pilsin, pale alen tai vehnäoluen kanssa, mutta kannattaa kokeilla pizzaa […]

Lue lisää

Kolumni: Niksejä ympäristöystävällisempään pienpanimoon

Kirjeenvaihtajamme, kanadalaisessa  The Indie Alehouse -panimossa oluentekijänä työskentelevä Cristoffer Tuominen kertoo terveisiä Torontosta. Tällä kertaa puhutaan pienistä nikseistä, millä pitää pienpanimo ympäristöystävällisenä. Monet saattavat ollakin jo tuttuja, jos ympäristöasiat ovat hallussa. Hyvää kesää rakkaat lukijat ja terveiset hikisestä Torontosta. Lämpöennätyksiä ollaan taas rikottu pitkin kevättä, mikä on pistänyt miettimään että miten panimo voi olla vihreämpi. […]

Lue lisää

Panimoliitto katsoo hallituksen olutveroalennuksen määrän olevan riittämätön

Panimo-ja virvoitusjuomateollisuusliiton mukaan nykyisen hallituksen esitys alentaa olutveroa on myönteinen, mutta riittämätön toimi panimoalalle, koska veronalennus ei kuro kiinni veroeroa muihin maihin. Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton mielestä hallituksen esittämä olutveron alentaminen on oikeasuuntainen, mutta riittämätön toimi oluen matkustajatuonnin hillitsemiseksi, koska eroa muihin maihin ei saada kiinni näin pienillä alennuksilla. Suomessa on veronlaskun jälkeenkin tuntuvasti EU:n korkein […]

Lue lisää

Kolumni: Mitä suomalainen kausiolut voisi parhaimmillaan olla?

Olutpostin kolumnisti, Brewing Nordic -blogin pitäjä, olutkirjailija Mika Laitinen pohtii kausioluen olemusta. Pohjoismainen ruoka on jännittävän kausiluonteista ja meillä on monia vuodenaikaan tai vuotuisiin juhliin liittyviä ruokia. Voisiko myös suomalaisessa oluessa olla kauden makuja, joita odotamme vuodesta toiseen innolla? Ennen Suomessa pantiin juhlaan vahvempaa olutta ja arkeen miedompaa kaljaa, mutta juhlaolut oli melko samanlaista jouluna […]

Lue lisää

Itämaiset katkarapupihvit ja olutchilikastike

Itämainen ruoka sopii hyvin oluen kera. Makeantuliset katkarapupihvit paistettujen nuudeleiden ja olutchilikastikkeen kanssa käyvät erinomaisesti kevyemmän IPA:n tai hedelmäisen APA-oluen kera, unohtamatta tietystikään vaaleaa lager-olutta tai raikasta valeaa pale alea, jotka ovat luontaisia valintoja tulisen ruuan seuraksi. Itämaiset katkarapupihvit ja olutchilikastike Katkarapupihvit: 400 g sulatetuja, valutettuja (pakaste) katkarapuja 2 tl raastettua valkosipulia 4 tl raastettua […]

Lue lisää