Artikkelit

Sienibruchettaa, lohirullaa, sipsiperunaa ja juustoa hillokkeella – helppo maistelumenu oluen kylkeen

Olutposti rakensi maukkaan maistelumenun, jonka kanssa voi helposti yhdistellä erilaisia oluita. Annoksiin on yhdistetty oluita niin, että osaksi sama oluttyyli käy useaan annokseen, että saa tuntuman myös siitä, miten oluen maku muuttuu erilaisten ruokien seurassa. Maistelumehussa on sienibruchettaa, lohirullaa, sipsiperunaa ja juustoa hillokkeella, kaikki pieniä annoksia, jotka on helppo valmistaa iltapalaksi vaikka etukäteen. Ja toimivathan […]

Lue lisää

Woman & Whiskeys -tapahtuma kutsuu keskustelemaan baarialan sukupuolirooleista

Woman & Whiskeys -tapahtuma 2.11. klo 18-23 Bar Bardemissa Helsingissä kutsuu keskustelemaan sukupuolirooleista baaritiskin takana. Helsinkiläiset baarimestarit Liisa Lindroos ja Hanna Karlson kokosivat yhteen baarialan naisia keskustelemaan siitä, miten alaa voisi kehittää tasa-arvoisempaan suuntaan. Yhdessä he päättivät järjestää viskien ympärille tapahtuman, jonka keskiössä ovat alan huippubaarimestarit ja jonka ideana on lisätä keskustelua ja tietoisuutta siitä, […]

Lue lisää

Olutpostin toimituksen top3: Mitä olutta missä seurassa?

Hyvä olut ja hyvä seura täydentävät toisiaan. Mutta vaihtuuko olut seuran mukaan? Olutpostin toimitus vinkkasi omat top3 olut&seura- yhdistelmänsä, löytyykö samoja? Ari Juntunen Huonossa seurassa: Sonnisaari Panimo, Mulkero Paremmassa seurassa: The Veil Brewing Co., Feeling Better Omassa seurassa: Evil Twin Brewing, I Always Felt Closer To IPAs Than I Did To People Craft Beer Nomads  […]

Lue lisää

Lämmin mustaherukka&stout-juoma

Olut taipuu hauskasti myös lämpimiin juomiin, kun löytää oikeat mittasuhteet. Paahteisen stoutin ja makean mustaherukkamehun lämmin yhdistelmä on tuttu varsinkin Irlannissa, eikä mikään estä kokeilemasta samaa täällä kylmässä Suomessakaan! Lämmin mustaherukka&stout-juoma (kahdelle) 4-5 dl melko kevyttä stouttia (noin 4-5%) 4-8 cl mustaherukkamehutiivistettä tai mustaherukkalikööriä (riippuen siitä miten makeaa haluat) Laita kattilaan olut ja mehu/likööri. Lämmitä […]

Lue lisää

Miten maistelet siidereitä?

Siidereitä voi maistella kuten oluita, kunhan muistat muutaman helpon säännön. Siidereiden makumaailma on moninainen ja mielenkiintoinen, joten niistä voi tehdä oman tastinginsa illanvieton lomassa! Siidereiden päämaut ovat omenan/päärynän hedelmäisyys ja hedelmän happamuus, jotka vaihtelevat siidereittäin. Lisäksi, mitä korkeampi siiderin alkoholipitoisuus on, sitä pyöreämmältä aromit juomassa maistuvat. Siideripruuviin kannattaa valita arvioitavaksi 4–6 juomaa. Siidereiden maistelu etenee […]

Lue lisää

Siiderikanaa ja lämmin parsakaali-fetakarpalosalaatti

Kokeile omenasiiderillä valeltua herkullista siiderikanaa ja lämmintä kasvisfetasalaattia, siiderin kanssa tietysti! Vaikka siideriä ei niinkään Suomessa ole totuttu käyttämään vielä ruokajuomana tai ruuan raaka-aineena, myös siiderillä voi kokata. Erinomaista siideri on esimerkiksi vaalean lihan marinointinesteenä tai vaikka kastikkeen liemenä. Käytännössä voit korvata valkoviinin siiderillä kaikissa resepteissä. Appelsiinisiiderikana Kokonainen kananpoika tai 6 kpl koipia Marinointiliemi: 4 […]

Lue lisää

Paahda itse erikoismaltaasi

Olutkolumnistimme, Brewing Nordic:n  Mika Laitinen neuvoo, miten voit paahtaat olutmaltaasi itse. Kaupallisten erikoismaltaiden kirjo on nykyään valtava, joten miksi niitä kannattaisi paahtaa itse? Kun paahdat itse, voit päättää viljan, miten tummaksi sen paahdat ja kuinka tuoreena maltaat käytät. Välillä kotiolueen on mukava loihtia omaleimainen maku, jota ei saa kaupan maltaista. Kotioloissa viljan voi paahtaa pellillä […]

Lue lisää